Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kihlström berömde Uret: "Sett extra ut från början"

Foto: ALN/Lennart Kihlman
Uret med Örjan Kihlström i sulkyn fick segerdefilera på Färjestad under lunchtävlingarna den 21 juni 2017. Foto: ALN/Lennart Kihlman

KARLSTAD. En av de mest intressanta hästarna under Färjestads ”våravslutning” var Pasi Aikos Maharajah-avkomma Uret som hunnit bli fyra år men bara gjorde sin femte start.

Publicerad:

Efter en "safetystart" från det yttre springspåret fick Örjan Kihlström överta av Magnus Jakobsson som körde Canary. Sista halvvarvet avslutade ekipaget på 11,2 till lätt seger på nya rekordet 1 14,8/2 140 meter.
– Det är en fin häst som är bra för klassen, sa Kihlström och det är bara att hålla med för vilka hästar som har 75.700 kronor på kontot är bättre?
– Han har utstrålning och har sett ut som lite extra redan från början. Får han nu bara vara hel och frisk kan han börja visa det, fortsatte Örjan som faktiskt bara hade två uppsittningar under lunchtravet.
Det var Urets tredje raka seger och det skulle inte vara förvånande om hästen fortsätter att utvecklas och är en av de tolv i derbyfinalen.

Jennifer Tillman var först in i vinnarcirkeln under lunchen efter en fin spurtseger med Brother In Arms som kunde följa med i rygg på Caddie Icon som fick ge sig kort före mål.
– Det stod och vägde sista biten och det var så många med i striden att jag inte var säker på vinst, sa Jennifer Tillman som körde åt Henrik Larsson.
Hästen hade enligt Jennifer tränat som en demon i vinter men under våren varit nedsatt av någon infektion varför formen dröjt till försommaren. Tillmans andra seger kom med Revenue-avkomman Global Tuxedo som fick en drömlopp i rygg på Excelebration som var chanslös på upploppet. Mamma till fyraårshingsten är Staro Yasmine som bland annat lämnat In Vain Sund.

Banans champion Björn Goop avrundade V4-spelet med He´s A Diffacolt som tidigt fick överta ledningen. Sjuåringen fick visa moral då det såg ut som om Per Lennartsson med Xceed G.T kopplat greppet i början på upploppet men Goops häst kontrade till knapp men säker seger.

Björn ger väldigt sällan över 20 gånger i vinnarodds med en egentränad häst på hemmaplan men så blev fallet när Explosive Zon avslutade klart bäst och passerade spårande Mr Creation kort före mål.

Tredje dagssegern för Goop fixade Conny Nobellavkomman Ribaude som på upploppet kopplade segergreppet på Splendid Jovial och tog därmed sin första årsseger.

Det fanns frågetecken kring Red Bolt efter en svag insats sedan men det verkade har varit en engångsföreteelse då den norske hästen med Magnus Jakobsson vann mycket säkert efter att tidigt kommit till spets. Vi noterade en fin avslutning av ev. 21-oddsaren Prince Tanic från andra utvändigt med Niclas Benzon.

I ett maidenlopp för ston visade sig Fleek Hanover körd och tränas av Thomas Dalborg vara i en klass för sig och vann med många längder.

Concetta rekordsänkte en sekund till 1 14,6a/2 140 meter när hon med Juhani Partanen spurtade till knapp seger före Simb Ratita som fick tuff press under inledningsvarvet.

Lira nästa gång: Caddie Icon (1) fick göra grovjobbet i fjärdespår sista halvvarvet och kunde inte freda sig mot Brother In Arms.

Av: KENTH PETTERSSON

 

 

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.