Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Klockren dubbel för Klockar

Foto: Maria Holmén/Travronden
Foto: Maria Holmén/Travronden

Två uppsittningar bakom egentränade hästar resulterade i två segrar. Rommeamatören Angelica Klockar skördade fina framgångar vid fredagens lunchtävlingar på Romme.
– Självklart är det jättekul att ta en dubbel. Det har gått väldigt bra på sistone och jag är nog en vintermänniska, sade segerkusken Angelica Klockar.

Publicerad:

Först ut i Klockars duo var Rasmus Karma (e. Mörtvedt Jerkeld) som vann på 1.29,9a/2 140 meter efter resa i rygg ledaren.
– Hästen var väldigt framåt och jag hade ingen känsel i mina armar efter värmningen. Sedan blev loppet optimalt och jag vet att hästen alltid går till mål. Rasmus Karma är den vassaste hästen jag har i stallet, men också en av de bästa, sade Klockar.

Seger nummer två tog Angelica med med hårt betrodde Vidar Palema (e. Adams Hall), vilken visade god uppfattning utvändigt ledaren. Segertiden blev 1.19,4/2 160 meter.
– Hästen såg ut att ha toppchans på förhand och det blev som jag hade tänkt mig. Vidar Palema blev lite loj när han kom först, men svarade bra när han såg hästen utvändigt. Vidar Palema håller jag väldigt högt. Han har varit lite sen och är fortfarande omogen, men han kommer att bli riktigt bra framöver, sade Angelica Klockar.

Även Thorsten Tietz var i segertagen och noterade en prydlig dubbel med i tur och ordning Abano H. (e. Abano As) som vann på 1.15,9a/2140 meter efter ett lopp mestadels i ledningen och Mighty Hanover (e. Love You), vilken drog det längsta strået från fjärde ytter.
– Egentligen ville jag inte köra Abano H. i spets utan grundtanken var att släppa till någon av de mest betrodda konkurrenterna, med de dök aldrig upp. Sedan fick vi styra efter behag och hästen vann enkelt. Abano H. duger gott i sin klass och går allt enligt planerna siktar vi på att starta honom i silverdivision någon gång i januari-februari.
– Mighty Hanover gillar inte när det är tungsprunget och jag var osäker hur han skulle hantera banan. Dessbättre skötte han sig utmärkt och efter ett smått osannolikt fint lopp vann hästen enkelt.

– Mighty Hanover är en riktig tuffing, men också lat och ofokuserad, och jag fick påminna honom på upploppet, sade Thorsten Tietz.

Noterat:
Nicklas Westerholm presenterade tre helgjutna vinnare i form av Bon Natal (e. Turbo Sund), Flight Danseur (e. I Can Dance) och G.G.Miljonär (e. Månprinsen A.M.) där de två förstnämnda vann från dödens medan G.G.Miljonär spårade från start till mål.
– Min personal gör ett heroiskt jobb och jag kan inte vara annat än tacksam, sade Nicklas Westerholm.

Lira nästa gång:
Dino Dollar svarade för en stark upphämtning till andrapris efter tidig markförlust.

Dagens vinnare på Rommetravet:
Lopp 1. Highway Patrolman (e. Enjoy Lavec) – Daniel Selin (Peter Eriksson)
Lopp 2. Rasmus Karma (e. Mörtvedt Jerkeld) – Angelica Klockar (Angelica Klockar)
Lopp 3. Abano H. (e. Abano As) – Thorsten Tietz (Thorsten Tietz)
Lopp 4. Torwall (Lome Kongen) – Jan-Olov Åberg (Jan-Olov Åberg)
Lopp 5. Bon Natal (e. Turbo Sund) – Nicklas Westerholm (Nicklas Westerholm)
Lopp 6. Mighty Hanover (e. Love You) – Thorsten Tietz (Thorsten Tietz)
Lopp 7. Vidar Palema (e. Adams Hall) – Angelica Klockar (Angelica Klockar)
Lopp 8. G.G.Miljonär (e. Månprinsen A.M.) – Nicklas Westerholm (Nicklas Westerholm)
Lopp 9. Flight Danseur (e. I Can Dance) – Nicklas Wetserholm (Nicklas Westerholm)     
Lopp 10. Give Me Five (e. Sergei Hanover) – Leif Witasp (Lina Lekander)

– MATTIAS BÄCK

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.