Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kriterievinnaren har hittat formen

Foto: CHRISTER NORIN/ALN
Foto: CHRISTER NORIN/ALN

Geir Flåtens femåring fick springa in fina pengar på svensk mark igen.

Publicerad:

Det gick fort i ledningen för Tähtiheili och körande Henri Bollström. För fort visade det sig när tilläggshästarna närmade sig på den sista bortre långsidan. Snabbast av alla gick 2015 års Kriterievinnare Galileo (e. Järvsöfaks). Den körande tränaren Geir Flåten hade dessförinnan gett hästen ett fint lopp på innerspår. Segertiden skrevs till 1.22,9/2.180 meter. 
– Han är på väg upp i den högsta eliten, sade Flåten efter segern i femåringsloppet Linje 5 med 150.000 kronor i förstapris.
Tvåa i mål blev Niclas Torstemos Pydin som kördes av Ove A Lindqvist. Trea blev Myllkärrs Sune och tränaren Pierre Nyström.
– Vi siktar på ett stort femåringslopp i Drammen den 12 augusti, sade Flåten. 
Galileo lyckades inte placera sig i årets fem första starter, men har nu vunnit tre av sina fem senaste och sprungit in över två miljoner kronor i karriären. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.