Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kulltoppar visade upp sig

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Global Welcome och Erik Adielsson (arkivbild). Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Både Global Welcome och A Sweet Dance gav positiva besked inför kommande uppgifter.

Publicerad:

Först ut av treåringstopparna var Svante Båths Global Welcome (e. S.J.’s Caviar) som inte hade startat sedan E3-finalen i Karlstad. Tillsammans med Erik Adielsson kunde han göra som han ville där framme i ledningen och efter ett riktigt långsamt inledningsvarv hade han inga problem att sprinta undan till seger på 1.15,3a/2140 meter.
– Jag har längtat efter honom och det är alltid speciellt att hoppa upp bakom honom. Moa och Svante har gnuggat i två månader sedan får jag åka ut och njuta av frukterna, sade Erik Adielsson i vinnarcirkeln.
– Egentligen kanske han skulle behöva lite mer lopp än vad det blev, men det hade kommit regn och det är inga hypersnabba tider i dag. Jag ville inte köra 14-15 på varvet och bjuda in Claes i rygg (Jaguar Dream), den har jag respekt för.
Jaguar Dream gick i mål med sparade krafter som trea och Timo Nurmos Global Wise Guy tog hand om andraplatsen efter att ha körts fram utvändigt om ledaren under slutrundan.

Fortsätter imponera

Helena Burmans A Sweet Dance (e. Maharajah) fortsätter att leverera fina insatser. Den här gången blev det en säker seger mot kullkamraterna tillsammas med Johnny Takter. Ekipaget tog hand om ledningen och stannade där hela vägen in på 1.13,9a/2140 meter. 
– Man blir bortskämd när hon gör så fina lopp hela tiden. Hon kändes lika spänstig och fin som hon har gjort de senaste loppen, sade Johnny Takter till Kanal 75.

Takter passade även på att styra Volstead till seger. Trots 20 meters tillägg på namnstarka konkurrenter hade ekipaget inga problem att via tredjespår avgöra på 1.12,2/2160 meter. Takter ersatte ryggskadade Örjan Kihlström i sulkyn. Det gjorde även Kenneth Haugstad bakom Indoor Voices i Menhammar – Fillies and Mares i loppet därpå. Eikpaget tangerade Treasure Kronos svenska rekord som satte i samma lopp förra året, 1.11,9/2180 meter. 

Kvällens vinnare på Solvalla
Lopp 1: My Newt (e. Muscles Yankee) – Tuomas Korvenoja 
Lopp 2: True Devotion (e. Maharaja) – Jorma Kontio (Björn Röcklinger)
Lopp 3: Cab Lane (e. Muscle Hill) – Jorma Kontio (Timo Nurmos)
Lopp 4: Global Welcome (e. S.J.’s Caviar) – Erik Adielsson (Svante Båth)
Lopp 5: Mombasa (e. Up Front Larry) – Micael Lindblom (Juhani Partanen)
Lopp 6: A Sweet Dance (e. Maharajah) – Johnny Takter (Helena Burman)
Lopp 7: Jula Extreme (e. Andover Hall) – Björn Goop
Lopp 8: Volstead (e. Cantab Hall) – Johnny Takter (Stefan Melander)
Lopp 9: Indoor Voices (e. Yankee Glide) – Kenneth Haugstad (Roger Walmann)
Lopp 10: In Royalty Boko (e. Zola Boko) – Tuomas Korvenoja

Lira nästa gång: Det blev en upploppsgalopp för Pasi Aikios Adorable Lady som gjorde ett mycket bra lopp utvändigt om A Sweet Dance.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.