Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kulltoppen övertygade

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Global Welcome. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Vinnaren av Svensk Uppfödningslöpning, Global Welcome, stod för en fin insats när han årsdebuterade i Vårfavoriten under tisdagen.
– Han har bra hjärta och lungor, men jag vet inte om jag gillar inställningen mest, sade Erik Adielsson.

Publicerad:

Svante Båths Global Welcome (e. S.J.'s Caviar) gjorde allt rätt som tvååring och årsdebuten kunde inte ha avklarats på bättre vis. Tillsammans med Erik Adielsson i sulkyn höll Global Welcome uppe ledningen från sitt innerspår och den positionen behöll man sedan hela vägen in.

Trots att det bara var fyra hästar till start blev det inget tempofattigt lopp. Global Welcome öppnade första 500 meterna efter 1.10,7 och första varvet efter 1.12,7. Han stack sedan undan i ett par längders ledningen över upploppet och vann säkert på 1.13,9a/2140 meter. Global Welcomes årsdebut var efterlängtad även för kusken Erik Adielsson.
– Längtan börjar tidigt och sedan är det flera månader man bara väntar och det är skönt att de kommer ut nu. Han var väldigt bra i Uppfödningslöpningen, men mentalt har han utvecklats. Jag hade tänkte inte ladda från start, men han gick iväg bra själv och det märks att han mognat under vintern, sade han.

Global Welcome har vunnit sex av sju starter och sprungit in 1.975.000 kronor.
– Jag märkte att vi kunde hålla ledningen och då lät jag honom springa. Jag hade hellre kört lite långsammare första varvet, men det är kul att det är tävling. Han har bra hjärta och lungor, men jag vet inte om jag gillar inställningen mest. Både Moa (Thörngren, skötare) och Svante (Båth, tränare) har gjort ett fantastiskt jobb med honom under vintern, sade Erik Adielsson.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.