Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Läcker Hambofemma

Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD
Fyraårige Evaluate var läcker i sin årsdebut för Stefan Melander. Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD

Förra året klarade han bland annat en femteplats i Hambofinalen. I går på Solvalla imponerade fyraårige Evaluate i sin regidebut för Stefan ”Tarzan” Melander.

Publicerad:

Motståndet var väl inte det värsta, speciellt som ledande favoriten Canari Match inte hade sin bästa dag. Intrycket på Evaluate (e. Andover Hall), när han enkelt spurtade ner allt från andra ytter, var ändå absolut något extra. Det handlade om årsdebut och dessutom ovana 2140 meter.
– Evaluate var fantastiskt fin. Man ska kanske inte blåsa upp en häst för mycket bara efter ett lopp, men han borde i alla fall klara sig bra i år som fyraåring. Det känns spännande med Kungapokalen och hästen får nog ett lopp till innan försöken, sade Melander.

Sambon Catarina Lundström var inte mindre belåten:
– Hästen är helt otrolig, hur cool som helst. Men det här hade jag nog ändå inte riktigt väntat mig med tanke på att det var årsdebut och full distans. Men det var härligt att se honom.
Segertiden skrevs till 1.12,8a/2140 meter och förstapriset var 100.000 kronor. Oddset 10,15 lär det dröja innan han står i någon fler gång. Catarina Lundström fick förövrigt även en tränarseger i andra loppet genom treårige hingsten Surf'n Turf (e. Scarlet Knight). Här spårade Örjan Kihlström från start till mål på 1.17,1/2140 meter och förstapriset var 70.000 kronor.

En annan treåring som imponerade var Pekka Korpis sto Mascate Match (e. Muscle Mass). Det såg ut att vara omöjligt mitt i sista sväng, men hon vann ändå till slut enkelt på 1.15,0a/2140 meter. Det här var tredje segern på lika många starter.
– Hon har lätt för sig och har varit bra varje gång. I dag gick det riktigt snabbt sista halvvarvet, konstaterade Pekka Korpi.

Eskilstunatränaren Lars D Carlsson ordnade en tränarseger i V64-4 genom femårige fransosen Exit Angot (e. Nahar de Beval). Carl Johan Jepson körde sig till spets 1400 meter från mål och vann sedan väldigt enkelt.
– Det såg bra ut och hästen var verkligen värd den här segern efter att ha gjort flera fina insatser i rad utan att få sticka nosen först, kommenterade Carlsson.

Roger Walmann-tränade Woolies (e. Maharajah) har en säregen stil, men tog nu andra raka segern för Örjan Kihlström (andra ytter).
– Hästen har tidigare haft väldiga problem med fräschören och sitt trav. Nu har hon överraskat genom att växa till sig lite och vi får vara nöjda så här långt med två raka vinster, sade Walmann.

Trots 1.12,4 första varvet i spets kunde Erik Adielsson hålla undan hela vägen i V64-avslutningen med Johan Untersteiner-tränade Com Milton (e. Raja Mirchi).
– En jättetrevlig häst. Jag körde mamman Com Millona också, vilken var lika startsnabb. Det var lite småbekymmer första 100 när hon ville springa under vingen, men det ordnade upp sig, kommenterade Erik Adielsson.

Rikard N Skoglund fick också med sig en kuskseger, detta genom Håkan Berger-tränade My Angel Laday (e. Text Me). Det femåriga stoet tog hem V64-3 från ledarryggen/dödens. Det här var första vinsten sedan augusti 2017.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.