Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Läckert nyförvärv hos Heiskanen

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Veijo Heiskanen. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Veijo Heiskanen visade upp ett fint nyförvärv under fredagens lunchtävlingar.
Prima Italia vann överlägset på 1.14,2/2.140 meter autostart.

Publicerad:

 Prima Italia (e. Ken Warkentin) kan vara en vinstlott för Veijo Heiskanen. Stoet lekte hem segern efter spets runt om. En närmast chockad Veijo tror på en fin framtid.
 – Jag var ute och testade henne lite i går, fredag, och hon kändes riktigt bra. Men det här var ändå klassen bättre än jag kunnat tro, sade Veijo i vinnarcirkeln.
 Nu körde Veijo resolut och det såg riktigt bra ut hela vägen. Vinnartiden goda 1.14,2a/2140 och Veijo ser som sagt ljust på framtiden.
 – Efter en så här bra prestation så kan man sikta ganska högt. Jag tror hon duger en bra bit uppåt för det fanns en hel del kvar i dag, fortsatte Veijo.

Syster till Prima Stella

 Ägaren och uppfödaren Christer Andersson hade tagit turen från Axevallaräjongen till Åby för att se hur stoet uppförde sig i Veijo-debuten.
– Jag har egentligen slutat med trav men har Prima Italia ihop med två kompisar. Efter det här kan vi sikta högre än jag tänkt mig, sade Christer.
Axevallaamatörens bästa häst hittills är Prima Stella (e. Gentle Star) som nådde till Stoeliten i Christers vård. Denna är halvsyster till dagens vinnare tog 13 segrar på 75 starter och drog in 1 635 800 kr vilket är ett fint facit av ett sto.
– Kan bara hoppas att Prima Italia också skall kunna tjäna en hel del. Hon är trots allt i proffsträning nu, avslutar Christer.

"Stor talang"

Ibelieveinamerica (e. Adrian Chip) ser ut som en riktig häst. Han vann efter fyra månaders paus utan att vara jobbad i några snabbare farter.
– Han har stor talang. Kan vara den bästa vi fått fram, säger Mathias Alm som är hovslagare och hästarna har han med kärestan Louise Frumerie som tränar på amatörbasis.
Nu räckte det med 1.16,9a/2140 för att fjärde segern på fem starter skulle vara i hamn.

Crossfire Simoni (e. Revenue) är en fin 3-åring. I måndags vann två år äldre systern Angie Simoni i Halmstad och nu var denne lika framgångsrik. Bo Falsig har visat upp flera bra unghästar på sistone och denne Crossfire är av rätt kaliber och går definitivt en bra framtid tillmötes.
 – Han har mest sprungit och sovit i jobben men han tävlar bra så jag är nöjd. Segern blev enkel men då han fick en så här bra löpning skall han vara så här bra, myste Falsig.

Lira nästa gång: R.K.King var en trolig vinnare på Jägersro. Han fick chansen för sent på open stretch från tredje inner och var nära i mål.

Vinnarna i dag på Åby:

Lopp 1: Prima Italia (Ken Warkentin) – Veijo Heiskanen (Veijo Heiskanen).
Lopp 2: Ibelieveinamerica (Adrian Chip) - Mathias Alm (Louise Frumerie) a.
Lopp 3: Mitica (Angus Hall) – Jennifer L. Oscarsson (Veijo Heiskanen).
Lopp 4: Je T’Aime Lucky (Lucky Chucky) – Peter Untersteiner (Peter Untersteiner).
Lopp 5: Caddie Icon (Love You) – Artan Ceka (Edvin Ceka) a.
Lopp 6: Ronzon Face (Donato Hanover) – Tommy Karlstedt (Tommy Karlstedt).
Lopp 7: Can Win Ixi (Papa Bear) – Anders Schillström (Anders Schillström) a.
Lopp 8: Crossfire Simoni (Revenue) – Bo Falsig (Bo Falsig).
Lopp 9: Anotherdewey (Muscle Yankee) – Carl Johan Jepson (Glenn  H. Persson).

SÖREN ENGLUND
 

ANNONS

Ämnen i artikeln


Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.