Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lägg namnet Know My Name på minnet

Foto: Leif Norberg/ALN
Know My Name från en start på Umåker i april i år. Foto: Leif Norberg/ALN

Know My Name avlade maiden på fint sätt när han vann från ledningen över lång distans. 

Publicerad:

Stefan Johansson satte Know My Name i spets direkt efter start och hästen fick mer eller mindre göra sitt eget lopp där framme i ledningen. Under slutvarvet höjdes tempo och in på upploppet var konkurrenterna avhängda. From Above-sonen vann enkelt före Ecco Hornline och Finn Boko.
– Han har fungerat bra några starter och varit på gång. Han blir bättre och bättre och är en stark och rejäl häst. Jag tittade inte bakåt utan körde bara framåt och han kändes bra. Det var krafter kvar, sade Stefan Johansson. 

Marita Oskarsson som är ägare till Know My Name kunde nästan på dagen fira 20-års jubileum för segrarna med Mr Skywater i Lycksele år 1997. Mr Skywater och Krister Söderholm vann först ett långlopp före Prince Lindflower och Erik Adielsson och fem dagar senare blev det seger för Mr Skywater och Krister Söderholm över kort distans. Mr Skywater var köpt från uppfödaren Arnold F Johansson och en röd tråd finns till Know My Name då dennes mormor What a Star köptes av Marita Oskarsson från Arnold F Johansson. 

– What a Star betäcktes med Västerbo Gracias och fick The True Star som vann i debuten på Dannero. Hon tog tidigt även en andraplats och ett tredjepris, men gjorde illa ryggen och jag fick henne inte tillbaka. The True Star har lämnat Crime Of Passion och Know My Name, sade Marita Oskarsson. 

Know My Name har inte varit sämre än tvåa I felfritt lopp i år och har utvecklats sedan i fjol.
– Vi glömmer fjolåret, det var inte bra. Han har fått ordentlig vinterträning och har varit starkare i jobben. Jag har kört honom i tryckvagn och han fick gå jobb varannan dag, sade Marita Oskarsson som lämnade hästen i Stefan Johansson träning i mars. 

I år har hästen ofta gått barfota bak och han har också fått ett nytt huvudlag på slutet.
– Han blir bättre barfota bak. Han har haft öppet huvudlag och fast bomull och i de två senaste starterna har han gått med helstängt huvudlag, sade Stefan Johansson. 

Senare på kvällen spurtade Know My Names äldre halvbror Crime Of Passion in som trea bakom Veyron Brodde och All Around Ås och sönerna till The True Star kunde lämna Lycksele efter gedigna insatser.  

Noterat...

Ifjol vann Hanna Olofsson Lyckselepokalen med Roger America. I år var segervapnet Julius Leejs.
– Han har haft fin form länge och fick välförtjänt vinna, sade Hanna Olofsson. 
Julius Leejs hade en fin dag i Lycksele då det blev seger i försök och final till Lyckselepokalen. I försöket galopperade Rally Esset och Costa Del Sol från början och Julius Leejs var i ledningen in i första sväng. Över upploppet kunde han gå undan till lätt seger före Tigerfeet Dynamite. 
– Han är väldigt ordningsam och det var tacksamt att vi fick ledningen. Banunderlaget passade bra då han tränar på sand hemma, sade Hanna Olofsson. 
I finalen blev det ett annat upplägg då springspårshästarna Tarpon och Tigerfeet Dynamite körde om ledningen där slutligen den senare tog över ledningen. Sebastian Sund var ny ledarhäst dryga halvvarvet kvar, men var slagen in på upploppet. Execute hade greppet mitt på upploppet och i samma skede fick Julius Leejs fritt och spurtade till säker seger. 
– Det var mycket tur, men det kan man få ha ibland. Jag hade siktat in mig på ledningen om det gick, men dom andra körde som tusan. Det löste sig bra och Julius Leejs har haft fin form länge, sade Hanna Olofsson.  

Nästa gång

Juliblixten fick långt fram till täten, men gick ett bra slutvarv som trea. 

Resultat

1.Ålia Revolt (Lome Kongen) – Susanne H Osterling – Anna Rudsten
1.Know My Name (From Above) – Stefan Johansson – Stefan Johansson
1.Lovinna (Fakse) – Jessica Lindgren – Jessica Lindgren
1.Julius Leejs (Judge Joe) – Hanna Olofsson – Hanna Olofsson 
1.Caligula F. (Going Kronos) – Jan Norberg – Gabriella Laestander
1.Stjärnvin Linn (Järvsöfaks) – Leif Eriksson – Leif Eriksson
1.Tallyho (Zola Boko) – Antero Heinonen – Petri Salmela
1.Veyron Brodde (Muscle Hill) – Leif Eriksson – Mikael Lundmark 
1.Julius Leejs (Judge Joe) – Hanna Olofsson – Hanna Olofsson

TORBJÖRN SUNDBERG

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.