Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lähdekorpis ögonsten avslutade vassast

Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75
Hanna Lähdekorpi segrade med egentränade Belong Life. Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75

Hanna Lähdekorpis Belong Life gör hela tiden starka insatser, men har inte fått vinna på ett halvår. Den trista sviten bröts under torsdagskvällen – och dessutom i övertygande stil.
– Han gör hela tiden sitt bästa och har mött tufft motstånd mest hela tiden, men idag var det hans tur, sade Hanna Lähdekorpi.

Publicerad:

Hanna Lähdekorpi var sprudlande glad när hon satte dit sin egenägde och egentränade Belong Life (e. Quaker Jet). Den sexårige valacken gör hela tiden gedigna insatser och har på sina 19 starter i regi Hanna Lähdekorpi tagit pengar varje gång. Inför denna start hade han inte fått besöka vinnarcirkeln sedan i maj, men insatsen vittnar om att fler triumfer kommer. Belong Life passerade mållinjen på 1.15,3/2180 meter.
– Jag är så glad. Han är duktig den här hästen och är värd att få vinna. Han gör hela tiden sitt bästa och har mött tufft motstånd mest hela tiden, men idag var det hans tur. Det kändes bra hela vägen, sade Hanna Lähdekorpi som fick hästen i sin ägo av en liten tillfällighet.
– Min pappa köpte hästen och skulle sälja honom vidare, men det blev strul med affären och då hamnade han hos mig. Jag behandlade hästen och bestämde mig för att ta hem honom. Det är en superbra amatörhäst.

Peter Untersteiner går sällan lottlös de gånger han besöker travbanorna. Det gjorde han inte heller denna tävlingskväll. När krutröken lagt sig hade stallet inkasserat två segrar med chefen själv i sulkyn. Han inledde med treårige Eldorado Mearas (e. Andover Hall) som efter två besök på tävlingsbanan fortsatt är besegrad. Han fullbordade sedan stalldubbeln genom att med Tahays Blue Amber (e. Revenue). Det femåriga stoet stod för ett rejält sista halvvarv och kunde närmast defilera över upploppet.
– Hon är så trög och spänd från start och får ofta tunga lopp. Vi hade hjälp av att det blev högt tempo inledningsvis och vi svepte fältet väldigt lätt. Det är inte lätt att gå runt ett fält, men idag var hon bäst helt enkelt. Det har inte blivit någon bra utdelning för henne. Hon är lättstörd och kan slå ihop när man tar i henne och byter spår. Hästen borde ha lite innestående och får starta på i vinter, sade Peter Untersteiner.

Lira nästa gång: Avocado Am (Lopp 6) avslutade piggt bakom Belong Life och måste passas i nästa framträdande.

Alla vinnare denna tävlingsdag:
Lopp 1: Wild Love (e. Love You) Jonna Jinesjö (Bengt Simberg)
Lopp 2: Eldorado Mearas (e. Andover Hall) Peter Untersteiner (Peter Untersteiner)
Lopp 3: Halls Of Rings (e. Broadway Hall) Bo Falsig (Bo Falsig)
Lopp 4: Chili Jordan (e. Jocose) Mats C Nilsson (Roland Rutgersson)
Lopp 5: Livi Joy (e. Sand Vic) Peter Arnqvist (Peter Arnqvist)
Lopp 6: Belong Life (e. Quaker Jet) Hanna Lähdekorpi (Hanna Lähdekorpi)
Lopp 7: Black Snapper (e. Chocolatier) Thomas Uhrberg (Lars Järpedal)
Lopp 8: Tahays Blue Amber (e. Revenue) Peter Untersteiner (Peter Untersteiner)
Lopp 9: Uappa di Azzurra (e. Algiers Hall) Christian Fiore (Laura Myllymaa)
Lopp 10: Insane Sweet (e. Zola Boko) Jörgen Lorentzen (Jörgen Lorentzen)

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.