Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lennartsson: "En travmaskin"

Foto: Micke Gustafsson/ALN
Nappa Scar tog en ny seger för sin tränare Per Lennartsson. Foto: Micke Gustafsson/ALN

Per Lennartsson och Nappa Scar överraskade nyligen på V75. Under fredagen kom en ny seger när ekipaget var starkast från först utvändigt om ledaren.

Publicerad:

Nyligen vann ekipaget på V75. Denna gång tog man en imponerade seger trots att man fick trava först utvändigt om ledaren. Nappa Scar vann enkelt och segertiden skrevs till 1.12,7, efter att han seglat i väg i ensamt majestät på upploppet. Det var en mycket nöjd Per Lennartsson i vinnarcirkeln efteråt.
– Jag fick verkligen det svar jag hade önskat. Det har känts på hästen att han är i knallform. Det är en travmaskin, han är underbar att tävla med. 

Murphys Law inledde starkt, men fick snart lämna över täten till Bear Bahareh. Storfavoriten Global Undicided tog därefter över farthållningen  och man passerade första varvet efter 1.18. Från dödens stod Carbure med Nicklas Westerholm i sulkyn för en stark insats och lyckades snuva ledaren på segern. Det var för övrigt Westerholms första gång bakom hästen. 
– Det kändes som att det fanns lite fart, men framför allt väldigt mycket styrka, sade han.

I montéloppet hade Anna Erixon hoppats att C.C Simon skulle få en ryggresa, men i stället tog ekipaget täten från början och fick sedan rida ohotat till en övertygande seger, även om både My Ovi och Linslusen A.U försökte ta upp jakten på upploppet. Det var en något överraskande spetsvinnare i vinnarcirkeln.
– Jag fick rida på så pass sakta och så kom ingen upp, så jag kunna bara släppa på och då gick han, berättar Erixon som dessutom har hästen i egen ägo. 

I den tredje avdelningen inledde favoriten Alfie med en kort galopp, men lyckades trots det placera sig i rygg på ledaren tidigt. Orken tröt dock och hästen var tidigt slagen. I stället kunde Lysjö Mocka överraska och vara först över mållinjen.
– Jag är väldigt överraskad. Men jag hade ett mål och det var att gasa från början till slut, berättar kusken Kristina Larsson som tog sin första seger och totoplacering sedan 2015.
– Hon har tränat bra och jag vann ett bygdetrav med henne förra veckan.

Det blev dramatiskt värre i den fjärde avdelningen. Jättefavoriten Grace Boko, med Ulf Ohlsson i sulkyn, hade greppet in i sista sväng och såg ut att vara på väg att glida ifrån, men fick något oväntat upp skrällen Tina Gel utvändigt i tredjespår och efter målfoto kunde man konstatera att det blev dött lopp. De möttes på linjen och fick båda ta sig till vinnarcirkeln.

Kaj Widell hade planen klar inför kvällens sista avdelning. One Memphis skulle gå hårt från början och pressade sig till slut till ledningen strax innan man avverkat första varvet, men på upploppet föll ekipaget tillbaka. I stället blev det en kamp mellan Undies med Pasi Aikio bakom sig och Alan Wadd, med Ulf Ohlsson i sulkyn och den sistnämnde inkasserade kvällens tredje seger. 

Kvällen inleddes med en andrahandsfavorit, Ewa Cates var först över mållinjen. Valley Kronos var betrodd med Ulf Ohlsson i sulkyn och här inleddes en riktigt fin afton för stjärnkusken. I det tredje loppet blev det en rejäl överraskning när Mayflower Laday knockade favoriterna och vann med en längd på upploppet.  I stoloppet gjorde favoriten Åstas Lotta ingen besviken, med ett fenomenalt upplopp där hon hann upp Järvsö Irene precis innan mållinjen och tog andra raka segern. Dessutom kvällens andra seger för kusken Kajsa Frick. 
– Hon har gått bra hela det här året, det är först nu hon fått till det på allvar. Hon är ju fantastiskt fin den här hästen. 

Sedan var det dags att runda av med ett P21-lopp, där Roadscanner kopplade greppet in mot upploppet, men började galoppera. Då smet M.T Knight Rider om utvändigt och tog sin första seger någonsin i den 31:a starten. Den ovana vinnaren Kjell O Jonsson var så häpen efteråt att han inte ens hittade till vinnarcirkeln. 
– Jag säger ju det, jag vet ju inte var vinnarcirkeln är, skrattade han.
– Den här hästen har jag väntat länge på att han ska bli bra. Jag köpte honom som ettåring och väntat på att han ska blomma ut och nu känns det som att det är på väg. Han har haft lite otur de två-tre senaste loppen. 

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.