Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Levererade direkt i årsdebuten

Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN
Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN

HALMSTAD. Världsrekordhållaren levererade direkt i årsdebuten. Lutfi Kolgjinis karismatiske fyraåring Rajesh Face var lunchens behållning. Kevin Oscarsson styrde säkert till seger på 1.14,2/2140 meter auto.

Publicerad:

Efter en lugn start intogs positionen utvändigt ledaren 1400 kvar och segern var ohotad.
– Det var en mäktig upplevelse. Han sprang mest och lattjade sista varvet och det var gott om krafter kvar, sade en imponerad segerkusk.
Trots att den stora favoriten M.T.King of Cash föll tungt kunde Johan Untersteiner räkna en segern då stallets Windson Yankee segrade på 1.13,5/2140 meter auto. Pappa Peter körde till ledningen och sedan var ingen i närheten även om favoriten spurtade godkänt som tvåa. Peter Untersteiner som av bara farten även vann med egentränade Global Tendency. Attacken sattes in 700 kvar och processen gjordes kort med konkurrenterna, dock inte utan dramatik.
– Jag brakade rakt upp i vagnen framför i starten men hon är klok och klarade det. Avslutningen var strålande, menade Untersteiner.
Christoffer Erikssons Fidagu U.R. tog karriärens första seger med Johan Untersteiner. Efter att ha övertagit ledningen i första sväng var segern ohotad. Segerreceptet var det samma för debutanten Quantum Tanqueray.

Passas nästa gång
Mitica gjorde en stark insats som tvåa bakom omöjlige Rajesh Face i första starten för Veijo Heiskanen. Värd att bevaka härnäst.

JAN-OLOF MOLIN

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.