Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lönshults Johannes stortrivdes i ledningen

Foto: MIKAEL ROSENQUIST/ALN
Foto: MIKAEL ROSENQUIST/ALN

KALMAR. Lönshults Johannes fick gå i ledningen för allra första gången. 
Det tyckte hemmahästen om. 
– Han är en tiger, sade Greger Fajersson. 

Publicerad:

Fyraåringen, efter Symphonic Hanover och V75-vinnande mamman Fia Fiktiv, gillar att trava i täten när det handlar om träningsjobb. Därför var kusken, och tränaren, Greger Fajersson mäkta nöjd med att ledningen var ledig. 
– Jag sa innan loppet att om jag bara får i väg honom vinner jag lätt. 
Precis så blev det. 1.14,4/1640 meter betydde att konkurrenterna var långt efter. Nu satsar hemmatränaren på ett fyraåringslopp på hemmaplan och drömmer därefter om en ny start på V75. 
Ibiza Nalan testade rikstoton tidigt i våras utan att räcka till. I breddlopp? Det är en helt annan historia. Det sjuåriga stoet, efter Spotlite Lobell, hade bästa spurtkrutet och tog sig förbi favoriten Shannon Boxx precis innan mållinjen. Kevin Oscarsson styrde in Tommy R Karlssons häst och vann även med Lillemor Ohlssons Make Me
Det fyraåriga stoet, efter Make It Happen, spräckte segernollan i karriärens åttonde start. En snabbstart från tillägg gav rygg på ledande Forza Rapida och loppet var avgjort redan på den bortre långsidan. 
– Hon har fortfarande mycket att lära och sprang och väntade på de andra, kommenterade Oscarsson som likväl vann med synnerligen god marginal. 
Lägg därtill att den unge kusktalangen, årets komet inom svensk travsport i fjol, rattade in Marcus Lindgrens Counterfeightr i ett långlopp och trippeln var fullbordad. Femåringen, efter Password, var totalt överlägsen det bleka motståndet. 
– Så fort jag petade på honom så ökade han. Det var gott om krafter kvar. Hade han haft en häst på utsidan hade han kunnat fortsätta ett varv till. 
Nejlika Dag glömdes bort av vinnarspelarna i montéloppet. Åttaåringen, efter Laddie, brydde sig föga om. Jenny Malmqvist styrde henne till ledningen varvet från mål och när favoriten Diora Sound närmade sig borrade Lars-Göran Oscarssons sto ned skallen och visade att hon verkligen ville vinna. 
– Det var full fart över mål, fastslog Malmqvist. 
Catrin Fajersson kör ofta åt amatörtränaren Kenneth H Björkman. G.K.Spintown, efter Judge Joe, smög med i rygg på ledande Pekay Gold och när den senares krafter tröt gick femåringen enkelt förbi. 
– Han är fortfarande för varm i huvudet och måste lugna ned sig, menade Fajersson angående den löpsugne vinnaren. 
Tomasz Wisniewski susade till ledningen med egentränade Mister Zaxis, efter Order By Fax. Väl där ökade ekipaget tempot ju längre loppet led och hann precis undan före förbättrade Rita De Castella. 
Bo Strages nioårige Chickaizie Ize, säg det namnet snabbt tio gånger, årsdebuterade på ett bra sätt. Meadow Gallant-sonen gick undan från ledningen och hade rätt fokus för körande Filip Lejon. 
Loke Nalan, Jobie Tempest är pappa, har mest strulat i loppen på sistone. Tränaren Thomas Madsen hoppade upp i sulkyn, intog dödens och höll undan före ett trött gäng. Ändå ingen skugga över fyraåringen som lämnade galoppskorna i stallet. 
– Dödens var bästa möjliga. Han är bara stark och fick själv bestämma tempot i dag, sade körande Madsen. 

Tvåbent profil: Kevin Oscarsson känns överkvalificerad för att köra breddlopp, men hans unga ålder ger honom chansen ett bra tag till. 
Fyrbent profil: Counterfeightr (9) är en snygging som platsar i betydligt hårdare sällskap än det som bjöds en onsdagseftermiddag i Kalmar. 
Citatet: ”Han skulle ha haft en halvmiljon på sig om huvudet hade varit med” Filip Lejon om Chickaizie Ize.
Lira nästa gång: Sprintern Devs D´Amerique (9) startade med helt fel förutsättningar, men spurtade okej bakom en omöjlig vinnare.

JERRY NILSSON

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.