Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lord Flax en vinnare igen

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Lord Flax. Foto: Malin Albinsson/TR Bild

Fine Love You-avkomman Lord Flax tog blott sin femte seger i karriären och passerade en halv miljon intjänat denna extremt varma tisdagseftermiddag på Fornaboda. 

Publicerad:

Hästen gjorde tredje starten för året och körande Niclas Benzon var väldigt bestämd bakom honom, han skulle till spets till varje pris. Linda Sedström visade tydligt att hon vill köra i ledningen med Final Dream, men då Benzon var så beslutsam fick Linda till slut ge sig. Det kostade 1.10,2 första halvvarvet och 1.12,5 första varvet för täthästarna. Trots det så var det dessa som duellerade över upploppet. Lord Flax var aldrig i förlustfara och vann säkert via 1.12,4 sista varvet. Han vann på nya rekordet 1.12,6 auto över medeldistans och han höjt sig och fungerat perfekt i jänkarvagn i de två senaste starterna. Denna häst har fått karriären avbruten av skador, han har hunnit bli sju år gammal. Kan han bara hålla ihop lär han hinna tjäna en miljon innan skorna läggs på hyllan, så högkapabel är han.
– Jag körde snällt med honom senast i Örebro, då avslutade han vasst och i dag körde jag betydligt mer offensivt. Jag vet att Final Dream är bäst över sprinterdistans så jag tryckte till en gång till trots att Linda visade att hon ville köra i spets. Får den här hästen vara frisk och hel duger han på V75. Han har haft på problem med en framkota, men Henrik har honom i toppskick för dagen, sade Niclas Benzon. 

Jepsons framgångar fortsätter

I ett överpacat lopp satt Carl Johan Jepson nöjd i kön med Timo Nurmos Lexington Hall då stallkompisen Marvelous blev varm i täten. Calle skickade på långsidan och hade tidigt grepp om racet. Hästen vann på nya rekordet 1.13,4 auto över medeldistans före en urtapper Bag´s Simoni som travade i dödens.

Jepson vann också V4-inledningen då han motiverade Bambi Rozz bäst, stoet vann knappt trots en halvtung resa, här visade inte ledande Valentina A.F och smygkörda Canary lika bra moral som vinnaren. 

Lira nästa gång: Marvelous gjorde debut för Nurmos och rapporterna på honom var bra. Hästen blev väl pigg efter en omstart bakom bilen och drog iväg 1.09,5 första varvet, givetvis blev han tidigt stum. Vi tar med oss intrycket på honom och han lär ha snabba pengar att tjäna hos Nurmos…

– Mårten Eriksson

Tisdagens vinnare på Fornaboda: 
Lopp 1: Bambi Rozz (e. Mythical Lindy) Carl Johan Jepson (Eric Martinsson) 
Lopp 2: Lexington Hall (e. Cantab Hall) Carl Johan Jepson (Timo Nurmos) 
Lopp 3: Lord Flax (e. Love You) Niclas Benzon (Henrik Hollsten) 
Lopp 4: Harrington (e. Raja Mirchi) Jorma Kontio (Timo Nurmos) 
Lopp 5: Twinkle Face (e. Raja Mirchi) Dennis Spangenberg (Thorsten Tietz) 
Lopp 6: Texas Elite (e. Scarlet Knight) Johan Brandel (Börje Brandel) 
Lopp 7: St No More War (e. Digger Crown) Suzanne Walterström (Kerstin Hell)
Lopp 8: Rally Frans (e. Syrinxian) Kajsa Frick (Kajsa Frick) 
Lopp 9: Nordby Kuling (e. Norheim Faksen) Olle Alsén (Olle Alsén) 
Lopp 10: Mellby Gladiolus (e. Muscle Hill) Ulf Ohlsson (Svante Båth)

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.