Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lugauer fick kvittot: ”Den bästa jag har tränat”

Foto: Mikael Rosenqvist/TR Bild
Conrad Lugauer. Foto: Mikael Rosenqvist/TR Bild

Conrad Lugauers treåringar visade upp sig under tisdagen. Kriteriehoppet Campo Bahia nosade på det svenska rekordet efter en makalös uppvisning.

Publicerad:

Trots att luckan kom försent kunde Conrad Lugauer ändå bjuda på ett leende modell större när han just klivit av Ilydia Boko på Solvallas stallbacke. Dessförinnan hade nämligen en stortalang visat upp sig.
Campo Bahia kunde förvisso inte hålla ut Fernando Vixi från start, men det spelade ingen roll. Ledaren höll tempot uppe och när Conrad Lugauer lämnade ryggen inför slutrundan och sedan gav anfallsorder på den sista långsidan då small det bara till. Muscle Hill-sonen lämnade fältet och vann fullständigt överlägset på 1.12,2a/2140 meter i karriärens fjärde start. Fortune Boko innehar det svenska rekordet på 1.12,1a/2140 meter.
– Man är naturligtvis förvånad över vilken nivå han presterar på. Han var på en hög nivå även i sin andra start, men i dag talar vi om världsnivå, säger Lugauer.
Den bästa treåringen du har tränat?
– Jag har haft många talanger och han har alltid tillhört en av de bästa talangerna. Jag slutade att snacka upp hästar för längesedan, för man måste prestera på en viss nivå för att kunna kalla sig för stjärna. I dag var ett test, och han är den bästa jag har tränat, det kan man säga.
Kan det ha varit för bra i kväll rentav?
– Jag vet inte om man kan säga för bra. Vad jag kan säga är att jag har förberett honom för kriteriet och han har tränat normalt, precis som mina andra hästar. Han har tränat lite tuffare i tio dagar av sin karriär. Ärligt talat så hoppades jag att han skulle kunna vinna på en hög 12-tid, men att det blev en låg 12-tid och framför allt på det sättet gör att vi känner oss nöjda där han är nu. Han känns precis som han ska kännas.

Tidig vintervila väntar

Tränaren berättar vidare att det nu är fullt fokus på kriteriet.
– Campo startar definitivt bara två gånger till i år oavsett hur det går.
Förstapriset i treåringsloppet var 100 000 kronor.
Stallkamraten Illyda Boko gav också ett positivt besked när hon spurtade in som tvåa bland de treåriga stona. Där segrade Dennis Spangenberg och Thorsten Tietz-tränade Twinkle Face efter ett lopp i fjärde utvändigt. Klockan stannade på 1.13,0a/2140 meter och Lugauers sto spurtade in på 1.13,2.
– Hon hoppade lite kort från start och frågade upp det själv på ett otroligt sätt. Vi hamnade i tredje invändigt och det var inte så dåligt eftersom det gick snabbt hela vägen. Hon avslutade oerhört bra, säger Lugauer.
Då hänger hon med Campo till Solvalla för att kvala till Oaks?
– Ärligt talat så har inte planen för Ilyda varit Oaks. Efter i dag får man nog definitivt tänka igenom det. Det hamnade på bordet i dag med tanke på att hon var en av de snabbaste hästarna till slut och hon hade inga bekymmer alls med tempot.

Kvällens vinnare på Solvalla
Lopp 1: Palma Pellini (e. Ready Cash) – Niclas Hammarström (Svante Båth)
Lopp 2: Duke Blaie Atholl (e. Racer Bourbon) – Bengt-Erik Olsson
Lopp 3: Beautiful Bacardi (e. R.C.Royalty) – Ulf Eriksson (Stefan Melander)
Lopp 4: Campo Bahia (e. Muscle Hill) – Conrad Lugauer
Lopp 5: Maclemore (e. Revenue) – Elias Strandberg (Johanna K Karlsson)
Lopp 6: Twinkle Face (e. Raja Mirchi) – Dennis Spangenberg (Thorsten Tietz)
Lopp 7: Electrical Storm (e. Make It Happen) – Mattias Djuse
Lopp 8: Louie Brodde (e. Muscle Massive) – Kim Moberg (Svante Båth)
Lopp 9: Mattie (e. Muscle Hill) – Jorma Kontio (Timo Nurmos)

Lira nästa gång: Captain Knas gjorde ett mycket bra lopp i dödens som tvåa i lopp 7 och han ser ut att ha hittat formen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.