Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lurade döden - nu vann han igen

Foto: MIKEAL WIKNER/KANAL 75
Foto: MIKEAL WIKNER/KANAL 75

Under Bodentravets avslutande tävlingsdag för året, vann en av banans största profiler, Raz Mackenzie.
Dessutom visade sig Ulf Ohlsson starkast i championstriden - men det satt hårt inne.

Publicerad:

Hemmatränare Roger Nilsson har i sin Raz Mackenzie, en riktig reklamhäst. Att hästen överhuvudtaget finns bland oss fortfarande, är däremot ganska anmärkningsvärt, framför allt efter vad som hände efter starten på Umåker 20 oktober. Hästen drabbades av foderförstoppning, något som i värsta fall, kan leda till döden.
– Det var inte alls långt borta att hästen dog där och då, därför känns den här segern lite extra, säger Roger Nilsson.
Segern under torsdagens tävlingar på hemmabanan, togs på relativt behagligt sätt, även om hästen var en aning bekväm under vägen.
– Jag är självklart jättenöjd över att hästen vann, det måste man vara, men han var seg mest under hela vägen tycker jag. Han är bra däremot och visade sig tuffast in mot mål.
För Raz Mackenzie var det tredje segern under året, totalt den 26:e i karriärens 78:e start.
– Hästen betyder givetvis mycket för mig, som inte har så stort stall. Det är den häst jag främst syns med på V75, så därför är det skönt att han visar så pass goda takter fortfarande. Nu tar vi sikte mot V75 framöver, Umåker dagen efter julafton, berättar Nilsson.

Ohlsson champion

Förutom Roger Nilsson tog var det Ulf Ohlsson som firades lite extra under den avslutande tävlingsdagen på Sveriges nordligaste bana, detta trots att det inte blev någon seger. Tätt i championstriden var det, men med fler andraplatser gentemot Ove A Lindqvist knep han championtiteln.
– Titeln som sådan tänker man väl inte speciellt mycket på under själva året, men så här sista tävlingsdagen blir det ändå prestige och det är klart det var roligt att vinna, berättade Ohlsson.
Ulf Ohlsson fick en resecheck på 10.000 kronor för vinsten i ligan, en check som passar som hand i handsken, med tanke på att han drar iväg på semester under lördagen.
– Det ska bli skönt. Det har varit en lång säsong och ibland kan det behövas att vila upp sig. Sedan är man laddad inför nya segrar och nya utmaningar under 2018.

I övrigt...

...kan det konstateras att Sandra Eriksson och Hanna Olofsson båda segrade dubbelt. Sandra Eriksson som kusk, Hanna Olofsson som tränare.

Vinnare Boden 15 december
Lopp 1: Lasting Spell (e. Il Villaggio) - Jaakko Alamäki
Lopp 2: Hustvet Lyn (e. Voje Faks) - Ove A Lindqvist (Thomas Lundsten)
Lopp 3: Danilla (e. Ever To Excel) - Jarmo Saarela (Petri Ahvenjärvi)
Lopp 4: Vincent Caprese (e. Scarlet Knight) - Malin Viklund (Ann-Charlotte From)
Lopp 5: Hallsta Vinnex (e. Hallsta Asterix) - Magnus O Jonsson
Lopp 6: Satellit L.A. (e. Infinitif) - Sandra Eriksson (Hanna Olofsson)
Lopp 7: Liketomoveitmoveit (e. Andover Andover) - Sandra Eriksson (Johanna Beckman)
Lopp 8: Roger America (e. Dream Vacation) - Petteri Joki (Hanna Olofsson)
Lopp 9: Raz Mackenzie (e. Love You) - Roger Nilsson
Lopp 10: Maniac Face (e. Angus Hall) - Krister Söderholm (Jan Nilsson)

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.