Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Magnificent surprise!

Foto: Leif Norberg/ALN
Staffan Nilsson, här med Lobby la Marc. Foto: Leif Norberg/ALN

Malmö. 3. 704 V5-system fanns kvar efter V5-inledningen på Jägersro i tisdags. 
Efter den andra återstod 41 av dessa. 
Vem som stod för korsdraget? 
0,66-procentaren (!) Magnificent Face!

Publicerad:

– Jag hade sagt ett bra tag att han skulle vinna lopp när som helst, men från spår tolv kändes det iskallt, sade tränare Staffan Nilsson som dragit på sig en rejäl förkylning och tvingades stanna hemma och följa loppet via atg-live. 
Från invändigt läge löste det sig maximalt över upploppet och när luckan uppenbarade sig sköt Varenne-sonen till på ett förtjänstfullt sätt fram till en enkel seger. 
– Vi lyckades smita ut i sista sväng och sedan var det många spår som jag fick vrida ut. Han svarade jättebra när jag ryckte tussarna och hästen gjorde det riktigt bra. Så fort vi fick luckan kände jag att det skulle gå vägen, en jättefin häst där Staffan och hans fru har gjort ett bra jobb, berömde körande Markus Niklasson. 
Staffan Nilsson titulerar sig sedan några år amatör och har skurit ner till bara sex hästar på träningslistan där Magnificent Face ordnade tredje årssegern.  
– Jag har kört snällt med honom ett bra tag och han har gått i mål med krafter kvar i flera lopp på raken, avslutade Staffan Nilsson. 

Christoffer Eriksson ryckte...

Det är ofta små marginaler i travlopp. Fråga bara Peter Untersteiner vars Barry B. (e. Magic Technique) galopperade i en omstart för att sedan sköta sig i den giltiga. 
– Han satte inte en fot rätt i den återkallade starten, men tog sig sedan iväg på ett bra sätt, sade Peter Untersteiner. 
Mitt på första långsidan schabblade Worn Out med travet och då såg Untersteiner sin chans. 
– Jag såg att ledaren hade problem med travet och körde till. Han har kommit sent in i träning och behövt tid, men nu börjar det falla på plats. Och det ser glädjande nog ut att kunna bli en bra tävlingshäst, avslutade Untersteiner. 
Halmstadtränaren hade räknat med ännu en fullträff bakom Cheerful Rivner (e. Beanie M.M.) men här blev en galopp kort efter start alltför ödestiger. Trots 1. 14,5 i 2000 meter räckte det bara till en fjärdeplats. Vann gjorde istället Ronja Loss (e. Dumle Loss) som därmed tagit två raka segrar sedan debuten. 
– Hon har visat fin uppfattning, öppnade bra och stred tappert till slut, sade Christoffer Eriksson. 

...men Joakim Lövgren kontrade!

I det läget var det tre segrar upp för Christoffer Eriksson, men sedan Joakim Lövgren vunnit dubbelt blir det fortsatt strid med tre tävlingsdagar kvar av tävlingsåret. 
Lövgren inledde med Infinitus (e. Infinitif) och följde sedan upp med Mohikaner (e. Brioni) som tog andra raka i övertygande stil.
- Jag var lite besviken på honom i dem första starterna, han bröt en hel del men träning har hjälpt. Den häst jag har att tävla med nu är mycket bättre och efter en lugnare start så gjorde han det bra. Vi fick göra jobbet redan 900 kvar och det var starkt gjort och mållinjen skars med rejöl spänst, sade Joakim Lövgren. 

Dubbla tjejsegrar

Anja Frick serverade egentränade M.T.Lucic (e. Quite Easy U.S.) ett perfekt lopp i rygg på ledande Lovely Jons och när luckan kom avgjorde han fram till en mycket enkel seger. 
– Han bryter och kan galoppera, men ikväll fungerade det och det kunde knappast ha blivit bättre. Han är bra och kan tjäna fina pengar framöver, sade Anja Frick.
Henriette Larsen skördar framgångar både i sulky och sadel. Denna kväll gällde det sistnämnde då hon vann på ett enkelt sätt med Dan Widegrens Diablo Boko (e. From Above). 
– Han var lat i loppet, men tog i till slut och förtjänade denna segern, sade Henriette Larsen. 

Vinnarna på Jägersro 5 december:
Lopp 1: Barry B. (e. Magic Technique) - Peter Untersteiner 
Lopp 2: M.T.Lucic (e. Quite Easy U.S.) - Anja Frick 
Lopp 3: Ronja Loss (e. Dumle Loss) - Christoffer Eriksson
Lopp 4: Infinitus (e. Infinitif) - Joakim Lövgren 
Lopp 5: Mohikaner (e. Brioni) - Joakim Lövgren 
Lopp 6: Magnificent Face (e. Varenne) - Markus Niklasson (Staffan Nilsson). 
Lopp 7: Diablo Boko (e. From Above) - Henriette Larsen (Dan Widegren).
Lopp 8: Sinfonia D´Amore (e. Love You) - Sebastian M Nilsson (Ronny Palm). 
Lopp 9: Falk On Hill (e. Muscle Hill) - Johnny Takter (Helena Burman). 

ANDERS NILSSON

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.