Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Maja B.B. trots tufft upplägg

Foto: ALN
Maja B.B. stod för en imponerade insats när hon vann i Visby. Foto: ALN

Det blev ett anfall i dryga spår för Maja B.B., trots det hade det nioåriga stoet modet att avgöra över upploppet.

Publicerad:

Mikael W Johansson från Kalmartravet tränar Maja B.B. (e. Rotation). Stoet fick anfalla i dryga spår genom sista sväng, men hade ändå modet att spurta ner samtliga över upploppet. Hon kördes förtjänstfullt till seger av Martin Malmqvist som fick segerdefilera för andra gången den här förmiddagen.
– Vi fick bra draghjälp under slutrundan och när jag klev på kändes det klart direkt. Hon är flyfotad den här hästen och älskar Gotland precis som jag, sade Martin Malmqvist.

Dagen inleddes med spetsseger för Johnny Olovsson-tränade Hanne Tooma. Martin Malmqvist kunde lämna övriga över upploppet med valacken efter Mr Pine Chip. 
– Taktiken på förhand var att släppa till favoriten, men när denne galopperade valde jag att köra i spets. Det rör sig om en jättestartsnabb häst och det var också första gången med jänkarvagn. Jag hade kanske inte behövt rycka tussarna, sade segerkusken.

Malin Fransson tränar och körde Puketorps Surprice (e. Juliano Star) till seger. Sexåringen fick trava utvändigt om ledaren i hetsig stil. På sista bortre långsidan övertog hemmaekipaget och det var tappert att hålla undan. Det var dessutom kuskens första seger i karriären, vilket utmynnade i en härlig segergest över mållinjen.
– Det var dessutom hästens första seger, vilket är fantastiskt roligt. Jag fick hålla i till slut istället för att gasa, sade Malin Fransson.

Thomas Jonssons Hero Band (e. Orlando Vici) väntade fortfarande på första segern när han under söndagen gjorde sin tionde start i livet. Johan Wiman var distinkt bakom fyraåringen och från ledningen hade övriga konkurrenter inte mycket att hämta. Hero Band kom i mål på 1.17,0/2.120 meter.
– Det blev enkelt. Har kört honom en gång tidigare, men då blev det startgalopp. Vi laddade inte så mycket från start eftersom jag misstänkte att vi skulle bli släppta till ledningen och så blev det, sade Johan Wiman.

Elias Strandberg hittade omgående till spets med Henrik Hoffman-tränade Simb Viol (e. Weingartner) och från den positionen tog det treåriga stoet karriärens första seger. Farina Boko försökte haka på över upploppet, men kunde aldrig gå i närkamp.

Eva Lundahl har varit försiktig med sin egentränade Simb Lorica (e. Pine Chip) och under söndagen gjorde det fyraåriga stoet sin blott tredje start i karriären. Hon imponerade minst sagt. Från spets blev det en väldigt säker seger på 1.17,8/2.120 meter.

Super Julia (e. Super Arnie) har inte varit särskilt lyckosam i sulky. I karriärens 36:e start fick det sexåriga stoet testa monté för första gången och då kom också hästens första seger. Kent Boberg tränar och Linn Kedja satt i sadeln.

Amour Memory (e. Hand Glider) tog en imponerande seger trots en tuff resa först utvändigt om ledaren. Med halvvarvet kvar till mål lade kusken Elias Strandberg in en ytterligare växel och då lämnade det femåriga stoet konkurrenterna i överlägsen stil.

Caroline Bjärtorps Assumetoberich (e. Order By Fax) har gjort ett flertal fina lopp under 2017 utan att få vinna, men under söndagen var den femårige valacken först över linjen tillsammans med Torbjörn Östergren. Östergren gav hästen en fin resa i ryggar och valacken tackade genom att avsluta snabbast över upploppet till en klar seger.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.