Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Mäktig årsdebut av New Flame

Foto: CHRISTER NORIN/ALN
Foto: CHRISTER NORIN/ALN

Ola Åsebös New Flame svarade för en mäktig årsdebut vid Bollnäs fredagstävlingar.
Tillsammans med Per Linderoth hade fyraåringen lekstuga mot äldre och mer ärrade konkurrenter.
– Hon var mycket renare i aktionen och har blivit mycket starkare i år, berömde Per.

Publicerad:

Linderoth attackerade dryga varvet före mål och lyckades komma till ledningen kort senare. New Flame blev utmanad över upploppet, men klev undan säkert med krafter kvar. 

Även Art Kjervald, tränad av Stig Jarle Röste, svarade för en mersmakande årsdebut. Ove A Lindqvist gav hästen ett vilsamt lopp i ryggar och Art Kjervald avslutade vasst.
– Han behövde ett vilsamt lopp efter vila och han var bara lugnt tränad, sade Ove A.

Spelarna sattes på svåra prov och det skrällde till höger och vänster och ingen lyckades hitta sex rätt. Marcus Bergström bjöd på den största skrällen tillsammans med sin Super Hero. Ekipaget fick luckan sent och i sin iver att kasta sig över ledande Västerbo High Five schabblade Super Hero med travet, men höll sig i trav och lyckades få nosen först före vasst spurtande Ruter Ess.
– Jag är inte van att vara i en sådan situation och hade ”torskfrossa”, sade Marcus Bergström.

Henrik Svensson gav Quatre Star ett fint lopp och det resulterade i en vattentät seger i V64-5. Omgångens största favorit Twinkle Kronos galopperade kort från start och fick sedan ett tungt lopp vilket gynnade Quatre Star.
– Jag körde bra, sade Henrik Svensson.

Det reds frisk i montéloppet och till slut stod Viktoria Strand Jörgensen som segrare tillsammans med Sid The Kid. Viktoria sparade på krafterna och lyckades lirka fram Sid The Kid till en knapp seger före en urtapper Gucci Zon.
– Jag hade ingen känsla av att jag var först, sade Viktoria.

Petri Salmelas Cupido Sisu mötte lite enklare motstånd än vanligt i V64-inledningen och var bara bäst. Tomi Haapio körde resolut till ledningen efter 500 meter och sedan var det spel mot ett mål.
– Efter senaste starten kände vi att han är på gång igen, sade Tomi Haapio.

Jan Ove Olsen kan ha en riktig reklamhäst i kapable Haga Viking. Sjuåringen är inte helt enkel och bröt ut i sista sväng i stor ledning. Nu höll han sig i skinnet och var överlägsen och fortsättning lär följa.

Tomas Pettersson körde ett prickfritt lopp bakom Erik Holms Esther Easter som tackade för det genom att ta sig förbi tappre Rally Didrik kort före mål.

Nathalie Blom inledde tävlingarna bakom Björn Eks Väskinge Ruter. Nathalie ville till ledningen och när ekipaget kom dit efter 600 meter var slaget över.

Ulf Eriksson avslutade kvällen med Peter Erikssons Alvena Urläcker. Vinnaren hade ”mil” fram i sista sväng och det var starkt att hinna fram till seger.

Resultat V64 Bollnäs:

Rätt V64-rad: 8-12-2-8-6-6

Sex rätt: Jackpot
Fem rätt: 5190 kronor
Fyra rätt: 229 kronor
Omsättning: 4.881.572 kronor
System: 95.516 st

JOAKIM BRUNDIN

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.