Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Micael Melander till tusen

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Micael Melander är Tusenklubbens senaste medlem. Foto: Malin Albinsson/TR Bild

Micael Melander tog hem sin tusende seger när han vann med treårige Lord Sunrise.
– Det var skitkul att sätta dit Lord Sunrise. Man måste glädja sig när det går bra och nu har jag tagit tusen segrar, sade Dannerotränaren.

Publicerad:

Micael Melander vann sitt första lopp för knappt 30 år sedan och i tisdags tog han sin 999:e seger i Lycksele med Harryet Hazelaar. Det tog ytterligare elva lopp innan tusende segern kom genom Lord Sunrise. Också det på Lapplandsbanan.

Annars såg det länge bra ut för Micael Melander med egentränade Mel Odin som han även är uppfödare till, i Lars Matsons Minne. I andra kurvan kunde Mel Odin följa med bakom Trippa Undan som attackerade i tredjespår och in på upploppet hade Mel Odin tätkänning med Adrigo utvändigt om sig. Då kom galoppen och förstörde chansen till ett jubileum.      
– Jag ville sätta dit Mel Odin, men han slog sig på ett framknä med alla krafter kvar. Sådant är travet, sade Micael Melander.

Fick snabb revansch

Tusenklubben fick dock sin nya medlem redan i det efterföljande loppet. Treårige Lord Sunrise tog ledningen efter första kurvan och säkert höll undan före Sign Your Name som gick utvändigt ledaren och Enjoy's Miss X. som inte fick fritt bakom vinnaren.
– Hästen är bra och det var min bästa chans i dag. Det var skitkul att sätta dit Lord Sunrise åt Sollunda Gård. Man måste glädja sig när det går bra och nu har jag tagit tusen segrar, sade Micael Melander, som blev den 94:e att ta sig in i den celebra Tusenklubben.

Lord Sunrise tränas av Greger Hägglund och efter sjätteplatsen i debuten på Hagmyren i midsomras kunde han nu vinna från ledningen i livets andra start.
– Han var bra på Hagmyren där det var öppet för hästar upp till 75.000 kronor. Han kom från Mats Bucht före Hagmyren och hann gå ett provlopp som jag vann med honom och Mats hade sagt att hästen var startklar. Han öppnade hyfsat i dag och jag tror att han kan bli bra. Han får vänta två-tre veckor innan det blir start igen och jag anmäler honom gärna i treåringslopp, sade Greger Hägglund.

Dubbelt Dunder

Robert Dunder öppnade dagen starkt med två segrar. Mycrazydream fick ett rygglopp fram till mitten av sista sväng och efter en fin avslutning blev segern säker.  
– Om han ska springa fortare behöver han sådana här lopp och jag tycker att det kändes bra. Han gick starkt sista 300 meterna, sade Robert Dunder.
     
Laura Sånna kom fram utvändigt ledaren med ett varv kvar till mål och vann på bra sätt över kort distans.
– Hon har utvecklats och är mer pigg i benen och svarar bättre på häst och på vad jag begär. Hon var riktigt fin, sade Robert Dunder.          

Trivs i Lycksele

Magnifik Brodde vann från ledningen i Lycksele i fjol och upprepade den bedriften i år. Samu Sundqvist höll upp spets från innerspåret och segern blev mycket enkel för storfavoriten.
– Det var inga problem i starten och jag körde inte för fullt över upploppet, sade Samu Sundqvist.

John Östman vann med Dusktodawn Sisu och Möjlighet och hade tidigare fyra segrar i Lycksele i år och blev champion med sex segrar. Alla jag har vunnit med har varit bra och jag är glad åt alla segrarna, sade John Östman.

Lira nästa gång: Sign Your Name gjorde ett bra lopp igen och snart kommer första segern.

Fredagens vinnare i Lycksele:
Mycrazydream (e. The Best Madrik) – Robert Dunder.
Laura Sånna (e. Maharajah) – (Robert Dunder).
Dusktodawn Sisu (e. From Above) – John Östman (Mats Bucht). 
Jetline (e. Rite On Line) – Nils Westerberg.
Magnifik Brodde (e. Love You) – Samu Sundqvist (Ingemar Hultqvist).
Adrigo (e. Qvadrigo) – Jenny Engfors (Hanna Olofsson).
Lord Sunrise (e. Zola Boko) – Micael Melander (Greger Hägglund).
Juliane Star (e. Juliano Star) – Ove A Lindqvist (Annsofie Amsköld). 
Möjlighet (e. Moe Odin) – John Östman.
Henning Eme (e. Federal Flex) – Roger Nilsson.

TORBJÖRN SUNDBERG

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.