Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Milstolpe för Andersson

Foto: Dennis Engelbo
Oskar J Andersson firade jubileum på Gävletravet. Foto: Dennis Engelbo

Oskar J Andersson hade fyra styrningar i Gävle på torsdagen och efter den tredje fick han fira lite extra. Segern med Ma Running var nämligen hans 300:e i karriären.

Publicerad:

Den togs i finalen av Maharajahs stoserie och kom sedan Oskar J Andersson hittat tredje par utvändigt med det sexåriga stoet. Ekipaget fick rygg på Lady Zappa under dennes avancemang på sista bortre långsidan och kort före mål avgjorde Ma Running (e. Running Sea) via 1.13,6 över full väg.
– Det har varit struligt för henne på slutet, men hon är tuff, sade Oskar J Andersson till Kanal 75.

Segern innebar alltså en milstolpe för Andersson och inte nog med det. Han ståtar nu med 64 segrar i år, en fler än hans tidigare årsbästa från 2016.
– Ja, det är det bästa året någonsin och det känns helt fantastiskt, sade Andersson som också berättade att han avser att ta ut proffslicens nästa år.
– Det är verkligen inspirerande att det går så här bra.

Ma Running tränas av Anderssons arbetgivare, Jörgen Westholm, och ägs av Gösta Axelsson från Sala som också har fött upp hästen.

Snabba kallblod imponerade

Annars var det kallbloden som stod i centrum på Gävletravet. Snabba sådana. Fyraårige Tekno Eld (e. Tekno Odin) höll undan för stallkamraten Månlykke A.M. och kom i mål på 1.23,8 – nytt banrekord på gästerikeovalen. Och ett år yngre Rappstjernen (e. Bork Odin) var förkrossande överlägsen i Jöns Olofssons minne. Öystein Tjomslands häst vann med sju längder på nya svenska rekordet 1.24,8/1.680 meter.

Publiken i Gävle fick sedan se Lome Brage (e. H.G.Balder) vinna ett försök i Dubbelcupen på tiden 1.21,1a/1.640 meter. Trots bakspår tog startkatapulten ledningen på några steg och gav sedan inte konkurrenterna någon chans. Tränaren Jan-Olov Persson satt själv i sulkyn den här gången.

Torsdagens vinnare i Gävle:
Mama America (e. Lavec Kronos) – Per Lennartsson
Bellfaks (e. Järvsöfaks) – Jan-Olov Persson
Frederique K. (e. Zola Boko) – Rikard N Skoglund (Jörgen Westholm)
Tekno Eld (e. Tekno Odin) – Ulf Ohlsson (Jan-Olov Persson)
It's Showtime Zaz (e. Maharajah) – Nicklas Westerholm
Rappstjernen (e. Bork Odin) – Öystein Tjomsland
Ajlexes Cubano (e. Super Light) – Jenny A Björk (Anders Jonsson)
Lome Brage (e. H.G.Balder) – Jan-Olov Persson
Ma Running (e. Running Sea) – Oskar J Andersson (Jörgen Westholm)
Ra Tore (e. Horgen Tore) – Jan Roar Mjölneröd
Carbure (e. Sam Bourbon) – Kaj Widell (Magnus Träff)

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.