Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nappa Scar trivs i Dalarna

Foto: Micke Gustafsson/Kanal 75
Nappa Scar trivs på Rommetravet och har tagit alla årets segrar på den banan. Foto: Micke Gustafsson/Kanal 75

Fyra starter på Rommetravet i år har renderat i tre segrar på den aktuella banan. Per Lennartssons Nappa Scar trivs bevisligen ypperligt i Dalarna.

Publicerad:

Per Lennartssons Nappa Scar (e. Scarlet Knight) tog enkelt hand om ledningen från sitt andraspår bakom bilen och när värsta konkurrenten Heavy Sound fastnade i rygg var det i stort sett spel mot ett mål. Femåringsloppet Rommechansen lockade endast fem hästar och efter att ha fått sitta ifred framme i spets gick Nappa Scar undan enkelt när Per Lennartsson lättade på tömmarna över upploppet.
– Han var jättefin. Jag var lite orolig eftersom vi valde att gå tillbaka till originalbalansen som han galopperade med ett par gånger i våras, men han var väldigt lugn och fin den här gången och öppnade bra. Loppet blev kanske lite tråkigt kört, men jag var livrädd för Heavy Sound som satt i rygg på oss, sade Per Lennartsson.

Nappa Scar trivs bevisligen på Rommetravet och i Dalarna. Det här var årets tredje seger i det fjärde försöket på den aktuella banan. Bland annat storskrällde femåringen inom V75-kupongen i april. Denna gång kom han i mål med krafter kvar på 1.13,6a/2140 meter.
– Vi hade fördelen att ha spår innanför de värsta konkurrenterna och jag kände att vår chans var att komma till ledningen tidigt. Han galopperade i finalen under Elitloppshelgen och även i starten inför det. Därför valde vi att köra honom med öppet huvudlag i tre starter och det lyckades bra, men nu ville vi testa med hans vanliga balans igen.

Det här var Nappa Scars sjätte seger totalt i karriären och han är också nybliven gulddivisionshäst.
– Vi kanske behöver söka oss till lite andra lopp innan han är mogen för guld, sade Per Lennartsson.

Qahar Q.C. (e. Scipion du Goutier) har hela tiden visat prov på fina takter, men har varit hopplöst osäker och galopperat mycket under karriären. På sistone har den sexårige valacken dock skött sig i majoriteten av starterna och då har också segrarna kommit. Under fredagskvällen kom årets sjätte seger efter att Ulf Ohlsson kört sin häst till ledningen efter ett drygt varv i Charlie Mills Race 2017. Väl där ökade man tempot successivt och man kom slutligen i mål på 1.16,7/3160 meter. Catarina Lundström tränar.
– Han är väldigt stark, men var lite spänd idag och jag kunde inte öka på som jag ville. Han hade nog kunnat springa ett par varv till som det kändes. Han lever på sin styrka och jag valde att gå framåt tidigt. Hästen blir bättre och bättre i travet hela tiden. Många av galopperna tror jag beror på att han inte har rätt självförtroende, men på sistone har han börjat sköta sig, sade Ulf Ohlsson.

Fredagens vinnare på Rommetravet:
Lopp 1: Wing Man (e. From Above) Peter Eriksson (Peter Eriksson)
Lopp 2: Dom Perignon (e. Zola Boko) Örjan Kihlström (Roger Walmann)
Lopp 3: Gustav E. (e. Lome Elden) Henrik Svensson (Henrik Svensson)
Lopp 4: Nappa Scar (e. Scarlet Knight) Per Lennartsson (Per Lennartsson)
Lopp 5: Rapptor (e. Feseth Lynet) Ole Johan Östre (Ole Johan Östre)
Lopp 6: Must Have (e. Ken Warkentin) Pierre Nyström (Sven-Åke Eriksson)
Lopp 7: Ola Montana (e. From Above) Nicklas Westerholm (Nicklas Westerholm)
Lopp 8: Qahar Q.C. (e. Scipion du Goutier) Ulf Ohlsson (Catarina Lundström)
Lopp 9: Queer Fish (e. Varenne) Kaj Widell (Magnus Träff)
Lopp 10: Björlifix (e. Tekno Odin) Jan-Olov Persson (Jan-Olov Persson)
Lopp 11: Scarlet Collection (e. Scarlet Knight) Fredrik B Larsson (Fredrik B Larsson)

Lira nästa gång:
Heavy Sound har sett riktigt fin ut i två raka framträdanden efter uppehållet och med loppen i kroppen kan årets första seger komma i nästa start.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.