Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Navy Blue avslutade bäst

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Mimmi Elfstrand tränar Navy Blue. Foto: Malin Albinsson/TR Bild

Mimmi Elfstrands Navy Blue har fått en pangstart på sitt nya liv i Sverige. Stoet fixade en ny seger efter en pigg avslutning för André Eklundh.

Publicerad:

André Eklundh gav Mimmi Elfstrand-tränade Navy Blue (e. S.J.'s Caviar) en trivsam ryggresa in i det längsta. I utgången av sista sväng vred ekipaget på i vida spår och det fyraåriga stoet avslutade förtjänstfullt till seger. Hennes tolfte seger i karriärens 23:e start.
– Jag hade bestämt mig för att inte köra i ledningen eller i dödens utan jag ville ha ryggar. Hästen har gått i ledningen tre gånger i rad och det kan sänka moralen på hästarna. Jag tyckte att det var läge att låta henne gå i ryggar nu när det bara var sju hästar och det löste sig perfekt för oss. Hon har vunnit extremt många lopp i Tyskland, men det är klart att hon har för lite pengar på sig sett till vad hon kan, säger André Eklundh.

Mimmi Elfstrand:
– Det är en jättehärlig häst det här. Avslutningen var jätte och man mår bra som tränare när hästarna går fort till slut. Hon har varit väldigt okomplicerad, det går nästan inte att få en bättre häst att jobba med och det underlättar. Nu siktar vi på finalen på Bjerke och sedan får vi se vad som händer efter det.

Christian Fiore hade en trivsam söndag på hemmabanan. Lärlingen noterades för en dubbelseger efter att först ha hållit undan med minsta marginal från ledningen tillsammans med Alexandra Häggman-tränade Blue Mustache (e. Torvald Palema). Den femårige valacken tog sin sjunde seger i den 16:e starten när han kom i mål på 1.14,2a/2140 meter. Dubbeln fullbordades sedan Uappa di Azzurra (e. Algiers Hall) visat sig starkast över sprinterdistans. Laura Myllymaas sto tog därmed sin tredje seger för året.

Lira nästa gång: Domestic Ås (lopp 7) stod för en plusbetonad insats när hon för första gången tävlade barfota runt om.

Alla vinnare på Halmstadtravet denna tävlingsdag:
Lopp 1: Ivana Boko (e. Kadabra) Peter Untersteiner (Peter Untersteiner)
Lopp 2: Empress Ås (e. Allstar Hall) Markus Niklasson (Ann-Charlotta Rittbring)
Lopp 3: Usain Cup (e. Varenne) Hanna Lähdekorpi (Dick Robertsson)
Lopp 4: Day Or Night In (e. Muscle Hill) Johan Untersteiner (Johan Untersteiner)
Lopp 5: Callmeawinner (e. Great Challenger) Thomas Uhrberg (Lars Järpedal)
Lopp 6: Blue Mustache (e. Torvald Palema) Christian Fiore (Alexandra Häggman)
Lopp 7: Navy Blue (e. S.J.'s Caviar) André Eklundh (Mimmi Elfstrand)
Lopp 8: Dallas As (e. Lucky Chucky) Stefan Söderkvist (Robert Bergh)
Lopp 9: Una Blessed (e. Varenne) Wilhelm Paal (Wilhelm Paal)
Lopp 10: Uappa di Azzurra (e. Algiers Hall) Christian Fiore (Laura Myllymaa)
Lopp 11: Dizzy River (e. Dream Vacation) Johan Untersteiner (Johan Untersteiner)

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.