Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nordsjö Odin omutbar igen

Foto: Tom Jönehag/TR Bild
Nordsjö Odin efter derbysegern i Östersund. Foto: Tom Jönehag/TR Bild

Konkurrenterna gav honom inget gratis. Men vad hjälpte det? Nordsjö Odin gick inte att stoppa den här kvällen heller.

Publicerad:

En liten, men naggande god skara fyraåringar gjorde upp över kort distans i Gävle på torsdagen. Nordsjö Odin (e. Tekno Odin) kunde inte försvara innerspåret och när tempot genast sänktes backades den dubble derbyvinnaren sist av tränaren och körsvennen Öystein Tjomsland.

Tjomsland styrde sedan på i näst sista sväng – utan att bjudas på en meter av motståndarna. Tredjespår blev fjärdespår, men Nordsjö Odin tuffade obekymrat på. I slutsvängen slog han klorna i då ledande Guli Roy och över upploppet gick han sedan undan med närmare fyra längder till sin sjunde seger för året.

Klockan stannade på nya banrekordet 1.22,9 och efteråt ombads Tjomsland att jämföra Nordsjö Odin med dennes pappa Tekno Odin.
– Han är på samma nivå skulle jag säga. Han är helt sjukt bra, svarade Tjomsland till Kanal 75.

Fler banrekord

Jan-Olov Persson, som hade fyra av sex hästar i loppet, fick återigen se sig besegrad av Nordsjö Odin, men avgick med segern i treåringarnas elitserieförsök. Han körde själv Järvsö Elling (e. Horgen Tore) som vann från tillägg på 1.25,7 över 1.660 meter – också det ett nytt banrekord.

Ett sådant sattes även i Dubbelcupen för den äldre eliten. Lome Brage (e. H.G.Balder) har vi sett vinna från spets många gånger, men den här gången spurtade han till seger från kön. Anders Wolden Lundströms tolvåring kom hastigt fram utvändigt om ledande Tangen Haap i sista sväng och avgjorde sedan enkelt på 1.23,2 över full väg.
– Han har vunnit på speed många gånger i Norge, det är mest i Sverige han har gått i ledningen, sade segerkusken Erlend Rennesvik.
– I dag var han väldigt löpsugen och nu hoppas jag att han får vara frisk och kry. Då kommer han springa in fina pengar framöver.

Segrar noterades även för Beau Mec (e. Jag de Bellouet) i Vallonloppet samt Amalia Cash (e. Ready Cash) i finalen av Maharajahs stoserie. Jörgen Westholm tryckte sig till spets med varvet kvar till mål och därifrån var Amalia Cash obeveklig.

Torsdagens vinnare i Gävle:
Hulte Astrid (e. Järvsöviking) – Mats E Djuse (Leif Jonsson)
Simb Murdoch (e. Pine Chip) – Mattias Eriksson
Järvsö Elling (e. Horgen Tore) – Jan-Olov Persson
Beau Mec (e. Jag de Bellouet) – Ulf Ohlsson (Lars Wikström)
Mine (e. Lome Elden) – Erlend Rennesvik (Helmen Hovel)
Nordsjö Odin (e. Tekno Odin) – Öystein Tjomsland
Rasmus Karma (e. Mörtvedt Jerkeld) – Angelica Klockar
Amalia Cash (e. Ready Cash) – Jörgen Westholm
Lome Brage (e. H.G.Balder) – Erlend Rennesvik (Anders Wolden Lundström)
Grand Canyon Sisu (e. Muscle Hill) – Oskar J Andersson

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.