Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Northern Trick imponerade

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL 75
Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL 75

1.09 första 500 och 1.12 första varvet. Det är tidsnoteringar som kunde knäckt vem som helst på en lite regntung bana - men inte Northern Trick. 
- Det här var jättebra, berömde Halmstadlärlingen Sofie Ericsson.

Publicerad:

Via en snabb start satt ekipaget tidigt i ledningen och där skaffade man sig omedelbart längder gentemot övriga. 
– Hon har en egen vilja och det är bara till att hänga med, men visst hann jag tänka att det gick alldeles för fort, fortsatte Sofie Eriksson. 

Men övriga kom aldrig i någon farlig närhet och istället höll Raja Mirchi-dottern undan till en enkel seger.  
– Senast tröttnade hon efter samma upplägg, men hästen behövde tydligen det loppet i kroppen för ikväll var hon mycket bättre. I sista sväng märkte jag att övriga inte kunde ta in något på oss och över upploppet var det aldrig någon fara. 

Fyraårige Northern Trick tränas av Halmstads Johan Untersteiner och att det handlar om Sofies passhäst gjorde givetvis segern än mer känslosam. 
– Det är en jättetrevlig häst som jag själv sköter om på dagarna och det gör att segern blir extra kul, avslutade en glad segerkusk som samtidigt bärgade sin fjärde seger i årets 27:e start. 

En annan Raja Mirchi-avkomma som imponerade var Fabulous som vann kvällens V5-inledning. Tränar gör Lars I Nilsson och i sulkyn satt Christoffer Eriksson. 
– Hon öppnade väldigt bra och vi kom smärtfritt till ledningen, sade den färske världsmästaren. 
– Väl i spets blev man efterhand uppvaktad av Chiquitita Diablo som för sin del höll strålande, men utan att lyckas ta sig förbi. 
– Hon svarade ärligt varje gång jag begärde något av henne. Hon har inte varit som bäst då det har varit lite tuffare motstånd på slutet, men det finns mycket att göra och detta kommer bli en riktigt bra häst, avslutade Christoffer Eriksson. 

Dubbelt upp för Joakim Lövgren
Joakim Lövgren vann dubbelt och detta via segrar med Lipari (e. Donato Hanover) och Infinitus (e. Infinitif).  
– Infinitus har lätt för sig och gjorde det jättebra idag. Han var faktiskt lite bättre än väntat från start och jag sedan var jag ganska övertygad om att jag satt bakom bästa hästen, sade Joakim Lövgren. 

Hög utdelning igen
Det har mestadels varit svårt värre när Jägersro har arrangerat V5 på slutet och samma sak blev det denna tisdagkväll. Förutom nämnda segrar för Northern Trick och Fabulous gällde fullträffar för Rigoletto Jet (e. Supergill) samt skrällduon Ahsoka T.Dream (e. Hand Glider) och Cheeky Schack (e. Fräkke Frederik). Den sistnämnde var under rubriken "värd att bevaka" för ett tag sedan och för den vakne var han spelad till 3% och gav nästan 20 gånger i vinnarodds. V5 då? Jodå, nästan 50.000! 

Värd att bevaka: Chiquitita Diablo stred tappert efter ett lopp utvändigt om ledande/vinnande Fabulous. Hon har fart som räcker långt i klassen och kan vara en vinnare nästa gång.

Vinnarna på Jägersro 24 oktober: 
Select Teemer (e. Select Yankee) - Peter Zadel (Nicki Hagström). 
Sirocco Maxim (e. Running Sea) - Staffan Nilsson (Ronny Palm).
Lipari (e. Donato Hanover) - Joakim Lövgren.
12 Infinitus (e. Infinitif) - Joakim Lövgren. 
Fabulous (e. Raja Mirchi) - Christoffer Eriksson (Lars I Nilsson). 
Ahsoka T.Dream (e. Hand Glider) - Jörgen Sjunnesson (Sören Johansson). 
Northern Trick (e. Raja Mirchi) - Sofie Ericsson (Johan Untersteiner). 
Cheeky Schack (e. Fräkke Frederik) - Markus Niklasson (Agneta Gotthardzon). 
Rigoletto Jet (e. Supergill) - Thomas Uhrberg (Edvin Ceka). 

ANDERS NILSSON

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.