Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny seger efter operationen

Foto: MAGNUS STRÖMSTEN/ALN
Carrotlover har hittat rätt efter en knäoperation. Foto: MAGNUS STRÖMSTEN/ALN

VAGGERYD. Smålandsbanan bjöd på en V4 följt av en V5-omgång på lunchen dagen innan midsommar. Hemmahästen Carrotlover imponerade när han hemförde V4-3 helt överlägset trots ett lopp mestadels utvändigt ledaren.

Publicerad:

Vaggerydsamatören Henrik Johansson har gjort ett bra jobb med Carrotlover (e. Super Arnie) som tog andra raka segern efter en knäoperation och han har övertygat båda gångerna. Körande Claes Svensson var inte rädd för att ta positionen utvändigt ledaren och när han tryckte till mitt i slutsvängen försvann sexåringen till en helt överlägsen seger på ett mycket övertygande sätt.
– Jag såg ju loppet han vann på Axevalla senast och blev imponerad och han var minst lika bra idag, kommenterade Claes Svensson.
Uppfödaren och delägaren Stefan Klahr fyllde i:
– Jag hade Carrotlover och Carabinieri hemma när de var små så han har lite att se upp till. Han har haft mycket problem med sina framknän men nu efter operation verkar det funkar bra och det är kul att han får visa att han besitter fin kapacitet.
En annan överlägsen vinnare som stack ut lite extra den här eftermiddagen var Marcus Lindgrens Rodick Broline (e. Ken Warkentin) som vann lopp 9 helt överlägset efter tidig ledning med Christoffer Eriksson i sulkyn. Det var ett väldigt fint intryck på fyraåringen som säkerligen har fler segrar att hämta. Christoffer blev dubbelsegrare då han även vann det första loppet med Björn Lindbloms Rajah Press (e. Vigliano Prince), även det efter tidig ledning trots att de stod på tillägg i starten.
– Han är väldigt snabb i benen och jag ville utnyttja det från start vilket funkade bra. Det här är en bra häst i grunden som hade två lopp i kroppen nu så jag är inte förvånad att vi vann enkelt, sa Christoffer efer loppet.

Dubbel till "PU"
Även Vaggeryds regerande champion Peter Untersteiner bokförde sig för en dubbel och började med Tahays Blue Amber (e. Revenue) i lopp 5. Efter ett lopp i tredje utvändigt och ryggar att gå i till upploppet avgjorde femårsstoet hur lätt som helst.
– Hon brukar få göra mycket jobb själv i loppen då hon inte är startsnabb men idag hade vi flyt hela vägen. Hon duger bra i tuffare sammanhang när hon möter ston, konstaterade Peter. Hans nästa vinnare var treåriga Pastor Power (e. Pastor Stephen) som såg helt okörd ut när han passerade mållinjen efter ett lopp i tredje utvändigt.
– Vi har bara haft honom i en och en halv månad och det finns en del att slipa på vad det gäller hans ängslighet, sa Peter efter loppet.
I lopp 2 segrade Kim Eriksson med Robert Berghs Gretzky Boko (e. Muscle Hill) efter tidigt avancemang fram utvändigt ledaren.
– Jag tog medvetet en lugn start från innerspåret för att inte strula till något. Sedan kändes han rejäl hela vägen och det var riktigt bra lunk i honom, sa Kim.
I lopp 4 ledde Peter Ingves hela vägen med Bjarje Sandbloms Take A Toss (e. Tap In) som därmed tog andra raka segern.
Lopp 6 var ett montélopp där det blev dramatik då ettan i mål, Opus Mind, diskvalificerades för trängning i slutkurvan. Segern gick därmed till Densmarta (e. Beaumont Hanover) och Tova Bengtsson som var rejäl då hon gick travade utvändigt ledaren hela loppet.
I lopp 7 ledde Kevin Oscarsson runt om med Anett Franssons Panz Doubletrouble (e. King Lavec) och de hade inga större problem att gå undan till slut.
– Jag hade siktet inställt på ledningen och det var ganska bekymmerfritt när vi nu kom dit, sa Kevin efter loppet.

Lira nästa gång: Madurai (9) tappade mycket innan bilen släppte fältet och gjorde sedan en strålande upphämtning som trea efter att ha anslutit till sistaplatsen i kön. Måste ha bra chans om han sköter sig nästa gång.
Citatet: "Han var lekkamrat med Carabinieri när de var små", uppfödaren och delägaren Stefan Klahr efter Carrotlovers seger i lopp 3.

LARS ÅGREN 

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.