Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Olle Goop fick segerdefilera

Foto: JEANNIE KARLSSON/TR BILD
Olle Goop. Foto: JEANNIE KARLSSON/TR BILD

Det såg kört ut i sista sväng. Sen bjöd Pampalo på toppspurt.

Publicerad:

Olle Goop håller fortfarande positionen som mest vinstrika kusk i familjen men nu börjar det bli jämnt för det skiljer bara tre segrar efter att Olle inlett lunchtravet med Pampalo. Hästen såg verkligen inte ut som en vinnare ens i mitten på upploppet men via en enorm avslutning hann Goop fram strax innan linjen då spårande Önas Igor fick se sig passerad.
– Han höll på ett galoppera i flera omgångar så jag fick ta upp och ta det försiktigt under loppet, sa Olle som inte ens på upploppet kunde släppa av hästen fullt ut.
Trots det så avslutade ekipaget i underkant nio sista halvvarvet och då var det inte ”full rulle” förrän ekipaget kom in på det korta upploppet.

Horpestad tog dubbel

I frånvaron av Färjestads två främsta kuskar Björn Goop som var avstängd och Carl Johan Jepson som valde att tävla i Halmstad under måndagen blev Tom Horpestad blev bästa kusk med två segrar. Årjängstränaren inledde med Chip Line från det egna stallet som profiterade på ett väldigt snabbt inledningsvarv då Karl O Johansson var offensiv med Expensive River. På sista bortre långsidan sköljde Horpestad över fältet och redan i slutkurvan var segern klar.
Andra segern kom med Kristian Lindbergs Sirikit som från spets höll undan för stallkamraten Flying Garbo och Jennie Jovalley. Den sistnämnde som tävlade barfota avslutade klart bäst och hade Lasse Mikklesson fått fritt lite tidigare från tredje invändigt hade det blivit hårt i mål.

V75-häst tillbaka

Kenneth Haugstad var på besök och kunde vända hemåt med en seger. Den togs av minst sagt välstammade Verozzo för med Scarlet Knight som pappa och Mathilde Tröjborg som mamma ska man inte alltför ofta behöva tävla på lunchtrav.
– Han är kapabel och var tvåa på V75 förra året men har efter det opererat framknäna, förklarade Haugstad det faktum att hästen som gjorde sin andra start i år ännu inte har så mycket pengar på kontot.

Den största skrällen inom streckspelen fixade Niclas Benzon med Karron som efter en perfekt resa i vinnarhålet tog sig förbi storfavoriten Camp Hill kort före mål.
I dagens högst doterade lopp passade Lars Erixon på att fixa första segern med Global Wildcat som trots en tuff resa under slutvarvet vann säkert. En annan Örebrokusk som fick segerdefilera var Petter Karlsson som var helt överlägsen från spets med Isabell Zernes Center Teemer.
Erik Berglöf avslutade lunchen med Gateruds Kashmir som fick en välförtjänt seger.

Dagens vinnare:
Pampalo (Password) Olle Goop (Björn Goop)
Karron (Flirtin Man) Niclas Benzon (Tomas Blom)
Verozzo (Scarlet Knight) Kenneth Haugstad (Roger Walmann)
Chip Line (Infinitif) Tom Horpestad
Global Wildcat (S.J´s Caviar) Lars Erixon
Sirikit (Korean) Tom Horpestad (Kristian Lindberg)
Gateruds Kashmir (Make It Happen) Erik Berglöf

Lira nästa gång: Forne kriteriefinalisten Expensive River fick ett tungt lopp i sin första start på drygt två år men höll starkt till tredjepriset med sin tränare Karl O Johansson.

KENTH PETTERSSON

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.