Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Olssons första kallblod vann i första starten

Foto: Micke Gustafsson/TR Bild
Foto: Micke Gustafsson/TR Bild

2013 vann han Stochampionatet som hästägare med Blended Scotch. Under söndagen tog Gunnar Olsson sin första seger med en nordsvensk travare: Wild Blomma som hade uppvisning på Arena Dannero.

Publicerad:

Blended Scotch vann Stochampionatet för Per Linderoth och en miljon kronor hamnade hos ägaren, Gunnar Olsson från Långsele. Blended Scotchs första avkomma kom under våren. Readly Express är pappa till fölungen som inte kunde säljas för pengar enligt Gunnar Olsson.
– Då kom det ett bud från en hästägare hos Svante Båth. Min fru och jag funderade och funderade och till slut kom vi på att det gick inte att säga nej till pengarna!

För tre år sedan köpte Gunnar Olsson ettåriga Wild Blomma på kriterieauktionen på Dannero.
– Jag bestämde mig inne i auktionshallen, säger Olsson. Vi var runt och kikade och jag fastnade för Wild Blomma.

Det blev ingen start som treåring, men i tävlingsdebuten under söndagen blev det en klar seger för fyraåringen som tränas av Jan-Olov Persson. Ett slutvarv i överkant av 1.30 gav en odiskutabel viktoria.

Gunnar Olsson har ägt ett tjugotal hästar genom åren och förutom Blended Scotch märks framför allt Sally Steel. Till vardags transporterar familjen hästar runt om i Sverige och Europa.

Båths treåring vann också i debuten

Förutom Wild Blomma fick publiken se en annan fin debutant i form av Mellby Guvenören. En treårig valack hos Svante Båth. Mellby Guvenören placerades utvändigt om ledande All Cash och för Ulf Ohlsson stegade vinnaren bara ifrån sällskapet inne på upploppet.

Dagssnabbast av alla blev femårige Bodenhästen Julius Lejs som för Hanna Olofsson dundrade runt på 1.12,3. Övertog ledningen 1.200 meter från mål och ryckte undan i sista sväng.
– Inte tom i mål heller på den här fina tiden, kunde Olofsson konstatera efteråt.

Dubbelt Umåker

Finske Moonlight Awsome hade mer eller mindre lekstuga för Matti Juutila. Med bara lite drygt 80.000 kronor intjänat blir den här ett prima tillskott i norr. Umåkers Aleksi Kytölä managerar.

Mer Umåker när Höwings Star tog sin första årsseger. Enkelt när körande John Östman kom i vida spår i slutsvängen i ett lopp där ledande favoriten Olympia Gold gav sig väldigt enkelt.

Galopperade bort segern

Dramatik blev det i ett av kallblodsloppen. Jan-Olov Perssons Nygårds Josefin hade segern mer eller mindre klar när galoppen kom 100 meter från mål. Nu kunde spetsägande Lilltjära Anny avlägga maiden för Peter Eriksson.

Hunkydory Degato visade ett löphuvud av guld när han vann ett långlopp för Stefan Edin. Sprang större delen av loppet utvändigt ledaren, fick inte aktionen att stämma, men klev ändå bara undan sista halvvarvet. Den här Solängethästen får av allt att döma en fin sommar!

Till sist: Danneros travbana fyller 60 år i år. Bland gästerna denna tävlingsdag fanns bland andra Rudolf Altin som var en av pionjärerna bakom banans tillkomst. Altin, nu 90 år gammal, intervjuades under omgången och där fanns många guldkorn i behåll!

Lira nästa gång: Nygårds Josefin (5) såg ut att ha allt klart när den obligatoriska galoppen kom mitt på upploppet. Måste bli svårslagen i klassen framöver om hon får till det i loppen!

Söndagens vinnare på Dannero:
Lopp 1: Wild Blomma (e. Fakse) – Jan-Olov Persson.
Lopp 2: Mellby Guvenören (e. Donato Hanover) – Ulf Ohlsson (Svante Båth).
Lopp 3: Julius Leejs (e. Judge Joe) – Hanna Olofsson.
Lopp 4: Moonlight Awsome (e. Guybo) – Matti Juutila (Aleksi Kytölä).
Lopp 5: Lilltjära Anny (e. Tangen Scott) – Peter Eriksson.
Lopp 6: Höwings Star (e. Diamond Way) – John Östman (Ingemar Hultqvist).
Lopp 7: Hunkydoro Degato (e. Pine Chip) – Stefan Edin (Patrik Gidlund).
Lopp 8: Fix Odin (e. Odin Tabac) – Lena Fritz (L-G Jonsson).
Lopp 9: Uposatha (e. Credit Winner) – Daniel Wäjersten (Hans Swedin).

LENNART SUNDWALL

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.