Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Orvar Mollyn överlägsen på Romme

Vart tog de andra vägen? Dagfinn Aarum hann nästan bli sällskapssjuk bakom tisdagens mest överlägsne segrare på Rommetravet. Fyraårige Orvar Mollyn utklassade konkurrenterna och tog sin första seger för året.

Publicerad:

Orvar Mollyn (e. Lome Kongen) gjorde sin första start bakom bilen och visade sig trivas med startmetoden. Han tog hand om täten tillsammans med Dagfinn Aarum och ekipaget anförde sedan fältet i 1.28-tempo tills varvet återstod till mål.

Då tackade Orvar Mollyn för sällskapet. Försprånget till övriga drygades successivt ut och i mål skilde det otaliga längder. Segertiden skrevs till 1.27,3 över full väg – över två sekunder snabbare än tvåan i mål och ett nytt rekord för Orvar Mollyn.
– Det stämde väldigt fint och han fungerade bättre med bil än i volt. Det gick fort, men han imponerade och höll ihop aktionen hela vägen, berömde Dagfinn Aarum efteråt.

Första segern för året

Tränare till hästen är Färjestadsamatören Åke Lindgren som på senare tid tagit fram bland andra miljonären Lix Mollyn. Till Orvar Mollyn är han även uppfödare och ägare tillsammans med hustrun Laila.

Orvar Mollyn inledde karriären med två raka segrar i fjol, men hade därefter inte vunnit lopp förrän nu på Romme. Högst märkligt med tisdagens segermarginal på näthinnan.
– Men han har mött bra hästar mest hela tiden. Han är bara fyra år och det finns mycket kvar i honom. Han är lugnare och finare i år och har dessutom lagt på sig lite muskler, sade Dagfinn Aarum.

Orvar Mollyn har nu sprungit in 131.200 kronor och tog alltså sin tredje seger i karriären. Värt att notera är även att han aldrig galopperat i lopp.

Trippel för Troels

Troels Andersen har ett lyckat år på travovalerna och på Romme tog han hela tre segrar. Först genom egentränade Quito Lane (e. Pine Chip) som spårade runt om i tävlingsdagens inledande sprinterlopp. Fyraåringens resultatrad skvallrar om en häst som antingen vinner eller försvinner och den här gången höll han sig på benen.
– Galoppen senast var mitt fel. Jag kom ut med för lång käk på honom, men det hade vi rättat till nu. I dag kändes han hur fin som helst, sade Andersen efter Qutio Lanes seger på 1.14,4.

Jennifer Tillman lämnade återbud till tävlingarna och i hennes ställe fick Troels Andersen chansen bakom två av Henrik Larssons hästar. Med bästa tänkbara utfall. Först vann Andersen med Othellos Magi (e. Pastor Stephen) och därefter med Brothers In Am (e. Viking Kronos). Den senare kom närmast från spetsseger på Solvalla och gjorde nu samma sak på Romme.
– Jag tror aldrig att jag har hoppat upp bakom en häst som vunnit på en 1.10-tid i starten före. Jag har mött honom några gånger tidigare och visste att det är en fantastiskt fin häst, sade Andersen om Brothers In Am.

Lira nästa gång: Mårten Marje (4) ser formstark ut för dagen. Den här gången satt nioåringen fast med krafter kvar som fyra bakom Brothers In Am.

Tisdagens vinnare på Romme:
Lopp 1: Quito Lane (e. Pine Chip) – Troels Andersen.
Lopp 2: Orvar Mollyn (e. Lome Kongen) – Dagfinn Aarum (Åke Lindgren).
Lopp 3: Othellos Magi (e. Pastor Stephen) – Troels Andersen (Henrik Larsson).
Lopp 4: Brothers In Am (e. Viking Kronos) – Troels Andersen (Henrik Larsson).
Lopp 5: Daughterofdarkness (e. Judge Joe) – Oskar J Andersson (Lena Wahlgren).
Lopp 6: Ulvendina (e. Lome Elden) – Kajsa Frick (Björn Steinseth).
Lopp 7: Hercules T. (e. Scarlet Knight) – Kaj Widell (Peter G Norman).
Lopp 8: Papidoux (e. Oyonnax) – Nicklas Westerholm.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.