Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Oslagbar i monté: "Härlig"

Foto: Burt Seeger/Kanal 75
Linderoth tränar Even's First Boy. Foto: Burt Seeger/Kanal 75

MALMÖ. Even’s First Boy har tagit montésporten med storm.
På sju starter har det blivit sju segrar.
– Det är mycket som gör honom så bra, sade Sofia Adolfsson.

Publicerad:

Landets segerrikaste montéryttare, Sofia Adolfsson, dök upp i grevens tid till Jägersros kvällstävlingar efter problem med tågtrafiken längs vägen. Hon gjorde inte långresan förgäves. Med Mikael Å Linderoths Even’s First Boy togs ytterligare en montéseger.

"Jättehärlig"

Trots att han startade med 40 meters tillägg och tempo var väl uppskruvat flyttade nioåringen efter Ken Warkentin fram positionerna successivt och med halvvarvet från mål var han uppe utvändigt om ledande Valiant Dalimo.
– Då kändes det som att det skulle gå bra, men det gick fort mitt i loppet. Han är jättehärlig på alla sätt och det är mycket som gör honom så bra. Löpskallen är kanske det allra viktigaste och han har en väldigt bra sådan och han har ett steg som passar väldigt bra, sade Sofia Adolfsson som har en segerprocent på hela 36 i år. Segertiden blev strålande fina 1.13,8/2.180 meter voltstart.
Even’s First Boy är obesegrad I monté efter sju starter och har tjänat 237.000 kronor i disciplinen. 

"Fin kapacitet"

Ola Samuelsson har fått en smakstart på 2018 och i kvällens andra lopp debuterade han treåriga Going Kronos-märren Hashtag River som med lätthet stack undan och vann på 1.16,7/2.140 meter voltstart via 1.15 sista 700 meterna.
– Olas hästar är väljobbade, i bra författning. Fin kapacitet i den här hästen, hon kommer nog att växa ytterligare och bli ganska stor, sade segerkusken Johnny Takter.

"Äckligt lugnt"

Aramis Amok (e. Scarlet Knight) visade ingen ringrost efter vinterträning. Trots ett tufft upplägg gled han ifrån till en säker seger. Kim Eriksson satt i sulkyn och Robert Bergh tränar.
– Det kändes faktiskt äckligt lugnt hela vägen, han var stark och fin, sade Kim Eriksson. 

Lira nästa gång: 4 Super War Horse (6) hängde med fint i sin årsdebut och tog ytterligare en andraplats. Snart sitter segern där.

Kvällens vinnare:

Lopp 1: Emir Mearas (e. Muscle Hill) – Peter Untersteiner
Lopp 2: Hashtag River (e. Going Kronos) – Johnny Takter (Ola Samuelsson)
Lopp 3: Let it Happen (e. Classic Photo) – Wilhelm Paal (Elke Frinta)
Lopp 4: Even’s First Boy (e. Ken Warkentin) – Sofia Adolfsson (Mikael Å Linderoth)
Lopp 5: Final Hope (e. Joke Face) – Sebastian M Nilsson (Lars I Nilsson)
Lopp 6: Waffle (e. Jaded) – Johan Untersteiner 
Lopp 7: Aramis Amok (e. Scarlet Knight) – Kim Eriksson (Robert Bergh)
Lopp 8: Volita Go (e. Lets Go) – Conrad Lugauer
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.