Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Otroligt pigg och fin för sin ålder"

Highspirit ser ut att trivas med tillvaron och fortsätter att övertyga.

Publicerad:

BORLÄNGE. Vid torsdagens lunchtävlingar på Romme vann Super Arnie-sonen Highspirit sin femte seger för året i läcker stil.
– Highspirit vann på bra sätt, sade hästens kusk och ägare Troels Andersen.

Gävleproffset Troels Andersen har svarat för ett gott arbete med tioårige Highspirit som inte visar några som helst ålderskrämpor.
– Highspirit är otroligt pigg och fin för sin ålder. Att hästen gjort få starter är självklart av stor betydelse och det får vi vara tacksamma för, sade Andersen.

Highspirit tog utan några som helst problem hand om ledningen och via ett avslutande 1.12,5-varv travade valacken undan till ohotad vinst på 1.12,6a/1 640 meter.
– Hästen är extremt snabb från start och han lever ofta på att han får fina lopp. Highspirit har haft kanonuppgifter med bra utgångslägen hela året. Enda plumpen stod jag själv för i Halmstad. Numera är hästen lugn och fin och idag var det aldrig några bekymmer, sade Troels Andersen.

Ledningen var ett gångbart vinstrecept även för Jenni H Åsberg-tränade R.K.Rapida (e. Quite Easy U.S.). Segertiden blev 1.15,9/1 640 meter. I sulkyn satt Tomas Pettersson.
– Vi kom till spets rätt billigt och eftersom Ulf Ohlssons häst utvändigt travade lite dåligt i kurvorna valde jag att köra undan i sista sväng. R.K.Rapida är lite flegmatisk och man vet aldrig om det kommer någon konkurrent snabbt bakifrån. På det hela taget är R.K.Rapida väldigt lättsam och reglerbar och idag vann hon ganska säkert, sade Tomas Pettersson som dessutom vann med Kristofer Janssons debutant Dynamo Doris (e. Järvsöviking) efter en fläckfri styrning.

Ulf Ohlsson gjorde inga misstag bakom hårt betrodde S.T.C.C.Faksen som spårade runt om på för klassen gångbara 1.24,7a/1 640 meter. Hästen delägs och tränas av Bergsåkeramatören Karen E Kvåle.
– S.T.C.C.Faksen är väldigt kvick ut och lite småhetsig och det är svårt att köra det tempo man vill.
– Annars är hästen väldigt kapabel när han fungerar och tränaren har gjort ett bra arbete, sade Ulf Ohlsson.

Kraftödande resa utvändigt ledaren var inget som bekom V75-meriterade Total Recall (e. Gigant Neo), vilken debuterade med ohotad vinst på 1.15,1/2 160 meter för sin nye tränare, Solvallaproffset, Diederik Meilink. I sulkyn satt Ulf Eriksson.
– Hästen i spets såg lite trög ut och jag valde att trycka på varvet från mål. Även om det är lite svårt att bedöma motståndet i sådana här lopp kände jag mig segersäker rätt tidigt, sade Ulf Eriksson.

Aningen i skymundan tog Jörgen Westholm en prydlig dubbel med egentränade Undazzled Eyes (e. Express It) och M.T.Machiavelli (e. Quite Easy U.S.).
– Jag har haft en trevligt dag och vunnit med två egentränade hästar. Dessutom har banan varit i perfekt skick, sade Jörgen Westholm.

Dagens vinnare på Rommetravet
Lopp 1. S.T.C.C.Faksen (e. Norheim Faksen) – Ulf Ohlsson (Karen E Kvåle)
Lopp 2. RK.Rapida (e. Quite Easy U.S.) – Tomas Pettersson (Jenni H Åsberg)
Lopp 3. Highspirit (e. Super Arnie) – Troels Andersen (Troels Andersen)
Lopp 4. Total Recall (e. Gigant Neo) – Ulf Eriksson (Diederik Meilink)
Lopp 5. Undazzled Eyes (e. Express It) – Jörgen Westholm (Jörgen Westholm)
Lopp 6. Flair Delice (e. S.J.´s Caviar) – Magnus Jakobsson (Svante Båth)
Lopp 7. Dynamo Doris (e. Järvsöviking) – Tomas Pettersson (Kristofer Jansson)
Lopp 8. M.T.Machiavelli (e. Quite Easy U.S) – Jörgen Westholm (Jörgen Westholm)

Lira nästa gång: Elvis Tabac (1) föll med flaggan i topp som tvåa efter resa utvändigt ledaren.

MATTIAS BÄCK

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.