Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Otterströms segerstaplare tillbaka som en vinnare

Foto: LENNART KIHLMAN/ALN
Defi's Victory och Maxime Marais. Foto: LENNART KIHLMAN/ALN

V64 ÅRJÄNG. Defi’s Victory har inte tävlat mycket – men är han väl gör det så slutar det oftast med seger. – Nu är han tillbaka på sin riktiga nivå igen, sade Maxime Marais.

Publicerad:

2014 inledde han karriären med fem raka segrar. Sedan började problemen och Defi’s Victory (e. Samuel Oaks) var borta från tävlingsbanan i över två år innan han gjorde comeback för drygt tre månader sedan och vann direkt. I starten därefter blev det galopp och sedan också en infektion som har inneburit ett tävlingsuppehåll på strax över två månader. Under måndagen var han tillbaka på tävlingsbanan och tog ännu en seger efter ett lopp utvändigt om ledaren.
– I dag vann han för att han var bäst, inte för att jag körde särskilt bra, sade körande Maxime Marais.
Christer Otterströms sjuåring har bara hunnit med tio starter i karriären. 
– Det är en jättefin häst, men han är svår att hålla fräsch. Det tog lång tid att hitta problemet – nu är han tillbaka på sin riktiga nivå igen, fortsatte Marais.
Segertiden skrevs till 1.14,9a/2.140 meter. 

Ingen överraskning – för tränaren
Olof Högberg var inte särskilt förvånad när han fick besöka vinnarcirkeln efter segern i den första V64-avdelningen tillsammans med egentränade Ivan (e. Double Eagle). Ekipaget kunde hitta ner i rygg på ledande Bombit S.I.R. och kunde därifrån avgöra enkelt när luckan kom. 
– 23 gånger… Det är för dåligt på den här hästen. Vi har inte sett botten i honom än och det är nog flera sekunder med rätt gubbe, sade Högberg och syftade på en eventuell kuskförstärkning.
Skräll blev det även i den sista avdelningen när Boris Björlins Zivertson (e. Gidde Palema) drog nytta av det höga tempot och kunde avgöra långt ut i banan tillsammans med körande Carl Johan Jepson. Ekipaget spenderade större delen av loppet som trea på innerspår.
– Han kändes fantastiskt fin idag, sade Jepson efter segern. 
Jepson hade tidigare också styrt Ulf Stenströmers Anne Royal (e. Going Kronos) till karriärens första seger.
Micael Lindblom tog en dubbel när han först spetsvann med Rolf Johanssons Unheard Of (e. Jaded) och sedan styrde in Tord Anderssons B.T.’s Viclando (e. Orlando Vici) från bakspår.

Norska vinnare
Det norska kallblodet Hvatt Ronja (e. H.G.Balder) infriade favoritskapet tillsammans med tränaren Per M Hvattum. Ekipaget tog hand om ledningen omgående och stannade där hela vägen.
Mer norskt jubel blev det när Göran Antonsen fick vinna med egentränade Rive Rodin (e. Moe Odin), som inledde tävlingskarriären på bästa sätt. 
Raggamuffin (e. Varenne) stod för en svettig insats tillsammans med ridande Sofia Adolfsson. Från dödens travade Lars Järpedals sjuåring 1.12,4a/1.640 meter – nytt personligt rekord. 
– Jag fick ju knappt stopp på honom efter mål, så det fanns nog kräm kvar, sade Sofia Adolfsson efter uppvisningen.
Linn Stolt vann kvällens andra montélopp tillsammans med André Eklunds Kakan (e. Abracadabrant).
Tävlingskvällen avslutades av en talangfull fyraåring i form av Erwin (e. Orlando Vici), som bara var bäst och kunde runda samtliga tillsammans med körande Stefan Söderkvist. Hästen tränas av Christer S A Karlsson.

Passas nästa gång: Pampalo gjorde ett bra lopp i regidebuten för Björn Goop. Han vinner nog inom kort. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.