Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Övertygande stort: "Den här segern satt skönt"

Foto: CLAES KÄRRSTRAND/KANAL 75
Il Mio Hooligan och Claes Eskilsson (arkivbild). Foto: CLAES KÄRRSTRAND/KANAL 75

Krävande yttre omständigheter i form av kraftig blåst och ett småsegt banunderlag var inget som bekom Il Mio Hooligan. Vid torsdagens lunchtävlingar på Romme vann femåringen ett långlopp i överlägsen stil för sin ägare och tränare Claes Eskilsson.

Publicerad:

BORLÄNGE.  För drygt tre månader sedan vann Il Mio Hooligan (e. (e. Marion Mad Money) ett liknande lopp på Solvalla, men därefter har det gått lite grus i maskineriet och det var en påtagligt nöjd Claes Eskilsson som körde valacken till seger på 1.17,2a/2 640 meter.
– Hästen har haft en bra säsong trots att han brottats med dåliga utgångslägen och en del strul i loppen, sade Eskilsson.
Efter en lugn inledning sågs Il Mio Hooligan i tredje inner. 1700 kvar ägnades sig ett par medtävlare åt galopp och Claes Eskilsson flyttade påpassligt ut ekipaget i tredje ytter. 800 meter från mål fick Il Mio Hooligan marschorder i tredjespår och i god tid innan upploppet hade femåringen både forcerats till spets och skaffat sig ett ointagligt försprång.
– Il Mio Hooligan är stark och rejäl och idag fick han ett passande lopp. Tidigare har det bara varit min son Joakim som lyckats vinna med hästen och det var kul att jag fick bättre på statistiken också. Känslan är att Il Mio Hooligan kommer att vinna fler lopp framöver, sade Claes Eskilsson.
Inte heller Scarpia (e. Conny Nobell) verkade ha några bekymmer med väder och vind. Sexåringen placerades tidig i front och från den positionen vann valacken säkert på 1.17,5/2 140 meter för sin tränare Nicklas Westerholm.
– Hästen är som allra bäst när han får anfalla bakifrån, men idag var det förutsättningar att köra i spets och Scarpia vann utan att förta sig, sade Nicklas Westerholm som dessutom vann från ledningen med Bon Natal (e. Turbo Sund).

Noterat
Tävlingarnas mest överlägsna vinnare var tidigare segerlösa Bol Jenta (e. Åsajerven) som vann på 1.34,7/1 640 meter efter resa i rygg ledaren respektive spets sista 700 meterna. Bol Jenta ägs och tränas av Lina Kollman i Folkärna. I sulkyn satt Rommeamatören Simon Persson.
– Bol Jenta har känts bra på sistone, men dessvärre har hon varit spänd och galopperat. Idag hade vi ett passande spår och jag hade lite på känn att det skulle kunna gå vägen, sade Simon Persson.

Lira nästa gång: Esplendido Pellini avslutade formstarkt i vida spår till ett andrapris efter mestadels invändig löpning.

Dagens vinnare på Rommetravet
Lopp 1. Il Mio Hooligan (e. Marion Mad Money) – Claes Eskilsson (Claes Eskilsson)
Lopp 2. Shakira Gel (e. Turbo Sund) – Ulf Ohlsson (Arne Ramberg)
Lopp 3. Fertilize Launcher (e. Gallant Baron) – John Byström (John Byström)
Lopp 4. Scarpia (e. Conny Nobell) – Nicklas Westerholm (Nicklas Westerholm)
Lopp 5. Bol Jenta (e. Åsajerven) – Simon Persson (Lina Kollman)
Lopp 6. Episod (e. Brioni) – Rikard S Jansson (Rikard S Jansson)
Lopp 7. Gabriel Heel (e. Yankee Daylight) – Jevgeni Ivanov (Maris Ezmalis)
Lopp 8. Skaffer Adrian (e. Järvsöfaks) – Ulf Eriksson (Linn Hellström)
Lopp 9. Bon Natal (e. Turbo Sund) – Nicklas Westerholm (Nicklas Westerholm)
Lopp 10. Västerbo Kapabel (e. Mr Pine Chip) – Jorma Kontio (Michael Demmers)

MATTIAS BÄCK

ANNONS

Ämnen i artikeln


Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.