Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Paals nyförvärv vann direkt

Foto: ALN
Foto: ALN

Wilhelm Paal visade upp ett fint nyförvärv i form av tyske fyraåringen Laskari (e. Tschagga). Efter ett passande lopp blev segern mycket enkel.
– Jag begärde inget av honom idag och det finns stor talang i hästen, menade vinnaren.

Publicerad:

Wilhelm Paal placerade sin springare invändigt inledningsvis. Bra fart och positionsbyten gjorde att luckan kom på slutvarvet och sedan gjordes processen kort med konkurrenterna.
Laskari var bra som tvååring och var med i tyska Derbyt men galopperade bort sig då. Han klarar sig bra i Sverige och bör få en fin säsong, menade Wilhelm Paal.

I övrigt var Marcus Lindgren den store segerherren och kunde räkna in en trippel som tränare. Talangfulle treåringen Prosperous (e. Prodigious) tog karriärens första seger utan att behöva visa hela registret.
– Det är en halvbror till kapable Disco Volante och jag tror att dom är jämförbara gällande kapacitet. Prosperous har varit tröttare i det flesta jobb den senaste tiden än han var idag. Tidigare hade han lite ont i fötterna men det är bra nu. Det blir spännande att se vad han uträtta framöver, sade Marcus Lindgren.

Gepetto Boko (e. Zola Boko) tog första segern i nionde starten. Ledning från start till mål var segerreceptet och det var luft till konkurrenterna.
– Hästen är stor och tung och har tagit tid på sig men nu verkar det bättre. Han var tunt jobbad och kommer säkert att utvecklas framöver. Förhoppningsvis dyker han upp under SprinterMästar-meetinget, sade segerkusken.

Going Grateful fullbordade trippeln. Håkan B Johansson serverade hästen ett perfekt lopp som avgjorde med lätthet.

Den stora favoriten Diablo Boko tog ledningen men blev väl pigg i täten och kroknade. Profiterade på detta gjorde Runaway som med minsta möjliga marginal kunde avfärda Boogie Man.
– Han gick bättre än förväntat även om segermarginal var knapp, sade Axel Jacobsen.

Lina Renberg fortsätter att fira stora framgången i sadeln. I och med segern med Magnus Dahléns Dyolo In bärgades nionde segern och därmed är fjolårets segerantal redan passerat.
– Jag var inte så kaxig efter värmningen men han bet i fint i loppet. Sista biten tappade hästen travet och galopperade kort efter mål, så vi hade marginalerna med oss, sade Lina Renberg.

Twins Zaack har galopperat bort mycket pengar i karriären men nu var han felfri och då kom första segern. Rio Crowe utmanade upploppet ner men kom aldrig förbi.
– Man känner sig aldrig säker med den här hästen. Jag tror att han kommer att bli ännu bättre nästa år, siade Svend Dyhrberg.

Miss Pixel tog första segern i livet när hon ledde hela vägen tillsammans med Kevin Oscarsson. Han vann även det avslutande loppet med Stefan Perssons Cool Bella som säkert plockade ner Juliana till slut. Victoria Ek (e. Saxo de Vandel) styrdes direkt till ledningen av Artan Ceka och höll undan säkert närmast före favoriten Aurore d’Inverne.

– Jan-Olof Molin

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.