Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Perfekt kväll för Perfect King

Foto: Foto: Hanold/ALN
Perfect King vann på nytt rekord under lördagskvällen på Axevalla. Bilden från ett tidigare tillfälle. Foto: Foto: Hanold/ALN

- Vi siktar på V75 efter det här.
Det sade Veijo Heiskanen innan loppet om Perfect King (e. So Perfect). Och femåringen gav hemmatränaren ingen anledning att ifrågasätta den målsättningen. 

Publicerad:

Carl Johan Jepson kom iväg bra från ett något knepigt tredjespår med 20 meters tillägg. Tidigt landade ekipaget i andra utvändigt. Loppets första 500 metrar kördes på 17,8 och efter ytterligare tusen meter hade tempot höjts något till 16,8. På sista bortre rakan tog Jepson initiativ och styrde ut Perfect King som svarade bra och i sista kurvan hade ekipaget tagit över ledningen. Enda häst som någorlunda kunde hänga med var Mr Rekatochklart, men när denne galopperade var segern ett faktum. 1.14,7 blev segertiden vilket var ett nytt personligt rekord för Perfect King. 
– Vi fick en bra start och jag kunde köra på säkerhet hela loppet. Han kändes bra hela vägen, det var i stort sett som att köra en bil, sade Carl Johan Jepson. 

Det blev en dramatisk avslutning på V65-omgången. Loppet behövde brytas då Lea Chip gått omkull med Micael Lindblom i sulkyn. Lyckligtvis klarade sig både kusk och häst bra. När loppet väl kördes om blev det ett dramatiskt upplopp där Smokey Herman (e. Adrian Chip) till slut tog hem segern på tiden 1.13,1.
– Det var ju en rejäl kubbning i båda starterna som vi inte var inblandad i, så det passade oss perfekt, sade Magnus Jakobsson.

Biata (e. Judge Joe (US)) var snabb från start men kunde inte hålla upp ledningen och hamnade först invändigt. Men luckan kom lite innan upploppet och med den lösningen på loppet var det ingen som kunde rå på det sexåriga stoet. Segertiden blev 1.15,7.
– Det blev klockrent, jag fick en riktigt bra start men hon har gått i ledningen flera gången och vikit sig, sade Carl Johan Jepson.

 Det var bara sex hästar till start, men det ska inte förta Lunatic Face (e. Viking Kronos) insats. Den starke nioåringen mötte flera duktiga motståndare, så som V75 härdade Sir Corneliani, men ingen kunde rå på Lunatic Faces styrka och Viking Kronos avkommans elfte seger var ett faktum. Segertiden skrevs till 1.16,1.
– De andra hade glömt att Lunatic vet var mållinjen ligger. Men det var hårt i mål, ingen av oss kuskar visste vem som vann, sade Jens Laursen. 

I första montéloppet för kvällen var det Interest Sånna (e. Going Kronos) som drog det längsta strået. Efter en resa invändigt hade sjuåringen sparat mycket krafter och med 20 meter kvar lyckades Julia Andersson ta sig förbi konkurrenterna. 
– Vi hamnade ganska bra till och fick vila på innerspår, så kom luckan och då stack han iväg, sade Julia Andersson. 

Det andra montéloppet tog Caddie June (e. Glen Kronos) enkelt hem efter att ha satt in stöten på sista bortre långsidan. På upploppet var sexåringen helt ensam och segertiden blev 1.14,5.
– Den här var den bästa jag har ridit, sade Josefine Iverhag.

Ett tag var hon sist i loppet. Men loppet sprangs i högt tempo så när upploppet väl kom hade Prima Italia (e. Ken Warkentin) bäst fart och kopplade grepp med halva upploppet kvar. Segertiden skrevs till 1.15,3.
– Det var enkelt idag. Hon har spurtat bra många gånger utan att hunnit fram, sade Petter Karlsson.

 Iris Palema (e. Symphonic Hanover) tog sin andra raka seger på Axevalla. Detta efter att ha gått segrande ur en upploppsduell med två andra kombattanter(Absolute Speed och Global Tornado). Segertiden blev 1.16,9.
– Hon gjorde det bra som tog ned de andra hästarna på upploppet. Jag vet att det var bra hästar emot då jag kört dem båda, sade Mikael J Andersson. 

 Vikens High Yield (e. Love You) visade varför han var bar favoritskapet i loppet när han utklassade resten av fältet genom att enkelt ta hand om ledningen och sedan öka tempo med ett halvt varv kvar. Treåringen defilerade i ensamt majestät över mållinjen på tiden 1.16.0. till sin andra raka vinst.
– Det är en riktig talang, han behövde inte offra mycket för den här segern , sade Magnus Jakobsson.

 Avslutade kvällens tävlingar gjorde Kim Eriksson tillsammans med Winner From Simba (e. Global Glide). Detta efter att ha tagit kommandot i sista sväng och  avgjort säkert på tiden 1.15,3.
– Jag kom bra till från tillägg och det bra när jag körde på bortre långsidan, sade Kim Eriksson. 

Passas nästa gång: Beauty Cash fick slösa mycket krafter i det avbrutna loppet. Sexåringen höll trots det bra som tre när loppet kördes igen och Kim Eriksson var mycket nöjd med prestationen.

SEBASTIAN HARRYSON

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.