Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Persson champion på Karlshamnstravet

Foto: Malin Albinsson/TR BILD
Fredrik Persson vid ett tidigare angenämt tillfälle. Foto: Malin Albinsson/TR BILD

Fredrik Persson vann fyra lopp under Karlshamns dubbeltrav och det räckte för att bli champion.
– Ingen sommar utan Karlshamn. Hit måste man varje år, sade Kalmartränaren.

Publicerad:

Kim Eriksson jagade fjärde raka kuskchampionatet, men det satte Fredrik Persson stopp för. Två segrar både onsdag och torsdag räckte för att vinna den åtråvärda titeln. Goliath Boko och Victoria Knick hette segerhästarna i dag torsdag och den sistnämnde imponerade mest.

Victoria Knick har inte haft många rätt under året, men kanske är det på väg att släppa. Insatsen i dag var ett stort fall framåt. Victoria Knick fick en tuff resa utvändigt om Take A Toss och visade fin moral när hon kämpade ner ledaren kort före mål.
– Det är en häst som har haft mycket problem. Jag känner att det finns utveckling kvar och det här var ett mycket glädjande besked, sade Fredrik Persson.

Goliath Boko kunde inte försvara innerspåret och Kalmartränaren fick lägga om taktik. I sista sväng backade sig Persson loss och Goliath Boko lyckades snuva Champion Melon på segern på mållinjen.
– Detta är en bra häst som John Bootsman ”lurade” på mig när jag var och lämnade tillbaka en annan häst hos honom, sade Fredrik Persson.

Ennio svarade för en förbluffande bra prestation tillsammans med sin allt i allo Altin Daci. Ennio var som en blixt bakom bilen och tog enkelt hand om ledningen. Altin Daci hade inte en tanke på att ta upp sin häst utan fortsatte i stor ledningen och ett högt tempo och första varvet travades på snabba 1.11,5. Nu hade Altin Daci klart för sig och Ennio vann mer eller mindre överlägset.
– Jag visste inte riktigt hur fort det gick eftersom jag hade glömt klockan i stallet. Ennio var verkligen stark hela vägen, sade Altin Daci.

Cool fick en tuff resa utvändigt ledaren, men det bekom honom föga. Innan sista svängen tog Cool över och höll sedan undan till en lätt seger.
– Det var bästa hästen i dag. Cool är inte helt enkel och han springer och bryter i kurvorna och jag hade lite bekymmer med honom, sade Markus Niklasson.

Anders Zackrisson vann dubbelt och tog enklaste vägen med både Pekay Gold och Edelweiss Sisu, ledningen från start till mål.
– Jag grämer mig fortfarande över galoppen med Enclave. Han kändes grymt fin och det kan ha varit championatet som rök, sade Anders Zackrisson.

Johan Untersteiners Tapiro Jet mötte lite enklare kamrater den här gången och det slutade i en lätt seger på nytt banrekord 1.12,9a/1680 meter.
– När vi fick ledningen var mycket vunnet och jag tror att vi hade vunnit även utvändigt, sade Peter Ingves som körde.

Vinnarna på Karlshamnstravet
Lopp 1: Ennio (e. Raja Mirchi) – Altin Daci.
Lopp 2: Cool (e. Classic Grand Cru) – Markus Niklasson (Ulf Bergström).
Lopp 3: Goliath Boko (e. Virgil Boko) – Fredrik Persson
Lopp 4: Victoria Knick (e. Ready Cash) – Fredrik Persson
Lopp 5: Pekay Gold (e. Good As Gold) – Anders Zackrisson.
Lopp 6: Turbolenna (e. Turbo Sund) – Catrin Fajersson (Ann Bolin Andersson).
Lopp 7: Edelweiss Sisu (e. Even Better Odds) – Anders Zackrisson.
Lopp 8: Tapiro Jet (e. Igor Font) – Peter Ingves (Johan Untersteiner).

JOAKIM BRUNDIN

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.