Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Pettersson ordnade plats i Amatör-SM

Foto: Lennart Kihlman/ALN
Paula Pettersson med Estreet Zon efter segern på Årjäng under fredagen. Foto: Lennart Kihlman/ALN

Det blev en bejublad hemmaseger i uttagningsloppet till Amatör-SM när Paula Pettersson spurtade till seger med Björn Goops Estreet Zon.
– Vi hade pratat lite innan om han hade någon häst till amatörloppet och det hade han.

Publicerad:

– Taktiken var att prova för ledning men trean (Glen Close vår anm.) var alldeles för snabb och den kusken hade tänkt köra i ledning.
– Då var det bara att hoppas att man skulle få en rygg att gå i och det fick jag ju och sedan kunde jag sätta relativt still till 400-500 meter kvar och det var väldigt tacksamt, kommenterade Paula som till vardags arbetar som sportassistent på Årjängstravet.

I sista kurvan attackerade Pettersson från andra utvändigt och kände sig redan då som en segrare.
– Han kändes stark och när jag ryckte huvan in på upploppet fick jag jättebra svar och sista hundra meterna gick han jättestarkt och det blev väldigt säker, sa Paula som vid ett lämpligt tillfälle fixade sin första årsseger.
– Det här är min första hemmabana så det är såklart extra skönt  att vinna, avrundade Pettersson som nu får rikta in sig på att åka till Visby för att den 28 juli via en semifinal får försöka kvala in till finalen med åttaåringen.

En annan med Årjäng som hemmabana är kommunalrådet och amatörtränaren Daniel Schützer som hade anlitat Linda Sedsrröm som kusk bakom Bobbery i ett uttagningslopp till Dam-SM. Schützer trodde att det skulle behövas ett ”lämpligt lopp” för att kvala in till finalen. Linda tog närmsta vägen och det räckte till säker seger på nya rekordet 1.13,3a/2.140 meter. Nioårige Bobbery har haft stora skadeproblem under sin karriär men får nu chans till ett SM-guld på Hagmyren i början av augusti. En finalplats fixade även Josefine Ivehag som avslutade bra med Mimmi Elfstrands Viggo Laday.

Kallblodslopp i Årjäng vinns ofta av Jan Roar Mjölneröd. Under fredagstävlingarna visade han verkligen vart skåpet ska stå genom att vinna samtliga tre kallblodslopp.

I dagens överlägset högst doterade lopp, Kallblodseliten, med hela 100 000 kr till vinnaren var Jan Roar först i mål med Mjölner Komet knappt före stallkamraten Mjölner Herkules. Mjölneröds övriga vinnare var Mjölner Torine och Ra Tore.

KENTH PETTERSSON

Lira nästa gång: Global Trackmaster höll bra som tvåa från dödens i sitt första lopp på  åtta månader.

Vinnare under tävlingsdagen:

1: My Blueeyed Boy (Text Me) Tom Horpestad (PerÅke Holm)
2: Mjölner Torine (Spikeld) Jan Roar Mjölneröd
3: Yankee Boy (Select Yankee) Ulf  Eriksson (Stefan P Pettersson)
4: Mias Komet (Good As Gold) Micael Lindblom (Folke Pettersson)
5: Estreet Zon (Smok´n Lantern) Paula Pettersson (Björn Goop)
6: Mjölner Komet (Mörtveld Jerkeld) Jan Roar Mjölneröd
7: Bobbery (Gallant Baron) Linda Sedström (Daniel Schützer)
8: Ra Tore (Horgen Tore) Jan Roar Mjölneröd

 

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.