Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Redén och Larsson kan själva

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Daniel Redén. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

BOLLNÄS. Daniel Redén lejer som bekant oftast kuskar till sina hästar, men emellanåt sitter han även upp själv och nu gjorde han det förtjänstfullt bakom Messiah som tog första segern sedan debuten i mars.

Publicerad:

– Jag var tvungen att börja utbilda honom igen och därför har jag kört honom två gånger nu och kört i fullt fart, sade Daniel efter att ha avslutat med en 1.13,2-runda.

För andra starten i rad var hästen dessutom utrustad med en jänkarvagn, trots ett snävt fjärdespår i voltstart.
– Det var första gången i förra starten och första gången jag fick honom att fungera, så nu kan Örjan sitta upp nästa gång, log Daniel.

Henrik Larsson tillhör också de som ofta väljer lånekuskar, men nu satt han själv upp bakom debutanten Zofin Thabo som var smått överlägsen från ledningen. Segertiden blev 1.17,0/2 140 meter.
– Det är den mest oväntade seger jag tagit som tränare, förklarade Henrik.
– Jag gav henne 10 procent chans att gå felfritt, men det gjorde hon till 100 procent, fortsatte Henrik som därmed tog en tränardubbel då Oskar Kylin Blom redan vunnit med In Line Tooma.

Om en dryg vecka är det V75 på Bollnästravet, men frågan är om en V75-seger väger högre än att vinna Ljusdals Kuskmatch som den här tävlingsdagen avgjordes för andra gången. Det har i alla fall varit högt i tak på sociala medier inför prestigekampen och fjolårsvinnaren Lukas Svedin var bestämd att han skulle köra i ledningen med favoriten M.T.Jammin Jerry.

Daniel Selin hade emellertid gjort sin hemläxa och läst på hur han skulle kunna fälla Svedin och även hittat vinnaren i Erik Lindegren-tränade Edelsa, som mycket riktigt svarade ut M.T.Jamming Jerry för att sedan gå undan tämligen enkelt.
– Jag blev uppsatt på fyra-fem hästar och den här var inte högst rankad, men jag läste på och pratade även med några kuskar, förklarade Daniel.
– Sedan vet ju alla att jag är fältets startsnabbaste kusk, tillade han och antydde att han kände sig tämligen segersäker redan på förhand.

Lira nästa gång
B.B.S.Jhonny (2) har fart som vida överstiger den klass han tävlar i och nu avslutade han 1.12,2 sista tusen med full fart över mål som tvåa bakom Messiah.

Dagens vinnare:
Lopp 1: Klack Tekla (e.Tekno Odin) Torbjörn Jansson (Joakim Reiser)
Lopp 2: Messiah (e.Pastor Stephen) Daniel Redén (Daniel Redén)
Lopp 3: In Line Tooma (e.Rite On Line). Oskar Kylin Blom (Henrik Larsson)
Lopp 4: Edelsa (e.Judge Joe) Daniel Selin (Erik Lindegren)
Lopp 5: Spikfaks (e.Järvsöfaks) Björn Steinseth (Björn Steinseth)
Lopp 6: Komnes Juni (e.Norheim Faksen) Mats E Djuse (Therese Bjurman)
Lopp 7: Zofin Thabo (e.Zola Boko) Henrik Larsson (Henrik Larsson)
Lopp 8: Isolde (e.Caramba Hall) Ulf Eriksson (Krister Jakobsson)
Lopp 9:  Lucky Win (e.Triton Sund) Oskar Kylin Blom (Roald Eriksson)

MATS PERSSON

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.