Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Resan gjordes inte förgäves

Foto: Leif Norberg/ALN
Ove A Lindqvist och Castle Rose gästade Solvalla och fick besöka vinnarcirkeln. Foto: Leif Norberg/ALN

Ove A Lindqvist bussade ned sin Castle Rose till Solvalla denna fredagslunch och stallet hade minst sagt täckning. Efter en fin resa i rygg på ledaren avgjorde sjuåringen säkert den sista biten.

Publicerad:

I mitten av maj var senaste gången Ove A Lindqvist körde lopp på huvudstadsbanan. På fredagen var han på plats igen och det slutade med ett besök i vinnarcirkeln omgående. Detta efter att ha gett sin egentränade Castle Rose (e. From Above) ett perfekt lopp i rygg på ledaren Violet Hill. 
– Han är oerhört speedig när han får ligga på rulle. Hästen är inte tillräckligt startsnabb, men det gjorde inget en dag som denna. Det kanske bara var bra rentav. Vi laddade vad som gick från början, men var chanslösa på ledningen, sade Ove A Lindqvist.

Istället var det Torbjörn Jansson som stack till en åtråvärda positionen med Stig H Johanssons Violet Hill som öppnade första 500 meterna efter 1.11,9 och varvet på 1.13,8. I sista sväng ryckte sig ledaren åt sig ett par längders ledning, men Castle Rose hängde med bra där bakom och åt sig ikapp och förbi över upploppet.
– Halvvarvet kvar kände jag att vi vinner detta bara vi hittar ut. Hästen har en akilleshäl och det är i sista sväng där han springer och rullar lite och han fuskade även med travet i den här starten, men det gick bra till sist, sade Ove A Lindqvist.

Sjuårige Castle Rose kom slutligen i mål på 1.12,8a/1 640 meter och säkrade därmed sin andra raka seger.

Det treåriga stoet Dorinda (e. Donato Hanover) gjorde sin tredje start för Daniel Redén och hon är fortsatt obesegrad felfri. Efter segern i Bollnäs näst senast galopperade hon på Årjäng i den senaste starten, men var nu tillbaka i segertagen igen trots ett tufft lopp först utvändigt om Verozzo. Kihlström vilade sin häst genom slutsvängen, men tog ut i henne till full attack över upploppet och ekipaget kunde enkelt koppla grepp. Dorinda kom i mål på 1.15,8/2 140 meter.
– Hon gjorde det väldigt bra och fick göra lite jobb själv denna gång, men hon avgjorde på ett fint sätt. Vi tog hand om ledningen inledningsvis, men Kenneth kom alldeles för fort med sin häst för att vi skulle ha chans att svara. Det blev en resa utvändigt om ledaren och i sista sväng försökte jag motivera henne genom att gå ned i ryggen. Jag hade en god känsla över upploppet, sade Örjan Kihlström.

Alla vinnare denna tävlingsdag:
Lopp 1:
Castle Rose (e. From Above) Ove A Lindqvist (Ove A Lindqvist)
Lopp 2: Natosi Goj (e. Oiseau de Feux) Jenny Brunzell (Jan Hellstedt)
Lopp 3: All In A Dream (e. Scarlet Knight) Kaj Widell (Lutfi Kolgjini)
Lopp 4: Dorinda (e. Donato Hanover) Örjan Kihlström (Daniel Redén)
Lopp 5: Bravivivicimo (e. Orlando Vici) Kaj Widell (Jörgen Pettersson)
Lopp 6: Dajmen Am (e. Jaded) Örjan Kihlström (Roger Walmann)
Lopp 7: Midnight Victory (e. Credit Winner) Ville Karhulahti (Stig H Johansson)
Lopp 8: Stonecapes Pecca (e. Muscles Yankee) Jarno Koskela (Heikki Matias Koskela)
Lopp 9: Bohemianrhapsodyde (e. Angus Hall) Emilio Leo (Pekka Korpi)

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.