Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Revansch efter V75-missen: ”Fantastiskt fin”

Foto: MARIA HOLMÈN/TR BILD
Oskar Svanberg. Foto: MARIA HOLMÈN/TR BILD

På nyårsafton blev det galopp. På Mantorp kom revanschen för Oskar Svanberg och Dooley’s U.N.G.

Publicerad:

Det såg spännande ut på förhand när Oskar Svanberg och Dooley’s U.N.G. (e. S.J.’s Caviar) skulle ut på V75 på Axevalla. Det slutade med en startgalopp från springspår. Knappt två veckor senare var det dags för en läcker revansch i Mantorp. Först tryckte ekipaget sig till ledningen tidigt för att sedan komma till varvspassering på 1.14,0. Trots ett relativt tufft slutvarv var det ingen som var i närheten av att utmana ledaren, som bara lämnade konkurrenterna. Klockan stannade på 1.15,0/2140 meter.
– Han var fantastiskt fin. Lite bakrädd blev jag när jag såg hur fort det hade gått första varvet, men samtidigt ville jag inte pulla upp heller. Är han brå i ordning då är det tempot inget som bekommer honom. Jag tror inte han lägger så mycket mer energi i 14-tempo än vad han gör i 20-tempo, sade Oskar Svanberg efter segern. 

Dooley’s U.N.G. har nu tre segrar på sina fem senaste starter och 153 300 kronor på kontot.
– Jag hoppas att det kan bära en bit. Det känns så.
Noterbart är att alla lopp som skulle ha bilstart fick avgöras med linjestart istället då startbilen inte fungerade som den skulle.

Dubbelt Jepson

Samma dag som Carl Johan Jepson presenterades som en av kandidaterna till Årets kusk passade han på att ta en dubbel inom GS75-spelet.
Först infriade han förväntningarna tillsammans med Tomas Wisniewskis Olivinia (e. Infinitif), som travade 1.16,9/2640 meter från ledningen.
Seger nummer två var även det en favorit från ledningen. Den här gången var det Mikael Selins Tiger Marke (e. Quaker Jet) som ledde hela vägen. Jepson fick ändå jobba för att hålla hästen i trav den sista biten.
– Han blev rullig, men han visade ändå rätt uppfattning. Många hoppar där, men han hjälpte till. Han har gjort det fantastiskt bra här på slutet, sade Jepson.
Segertiden blev 1.16,4/2140 meter.

Söndagens vinnare i Mantorp
Lopp 1: Aguero (e. Symphonic Hanover) – Jakob Smith (Kenneth Smith)
Lopp 2: Nyhet (e. Ken Warkentin) – Stefan Söderkvist (Robert Bergh)
Lopp 3: Turnisse Hästak (e. Igor November) – Ulf Ohlsson (Dan Ottosson)
Lopp 4: Hugo R.C. (e. Echo) – Johan Carlfjord
Lopp 5: Rocky Bear (e. Gift Kronos) – Håkan E Johansson
Lopp 6: Olivinia (e. Infinitif) – Carl Johan Jepson (Tomasz Wisniewski)
Lopp 7: Worth A Lot (e. Maharajah) – Stefan Söderkvist (Fausto Luperini)
Lopp 8: Tiffany Stars (e. Persugill) – Peter Zadel (Kim Hagström)
Lopp 9: Tiger Marke (e. Quaker Jet) – Carl Johan Jepson (Mikael Selin)
Lopp 10: Dooley’s U.N.G. (e. S.J.’s Caviar) – Oskar Svanberg

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.