Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Så besegrades en storfavorit

BODEN. Stjärnvin Linn gav spelarna en stjärnsmäll när han slog storfavoriten Faks Kevin.
- Jag vet hur bra Faks Kevin är och man känner sig aldrig säker när han är med, men det gick vägen, sade Leif Eriksson.

Publicerad:

Stjärnvin Linn visade form i skymundan på Bergsåker senast och var i riktigt fin författning när han tog karriärens andra seger. Efter ett invändigt lopp passerade han ledande favoriten Faks Kevin in i sista sväng och höll säkert undan till slut.
– Han har väldigt fin form. Vi var till Sundsvall i stenhårt gäng senast och han hade lite krafter kvar. Isbana trivs han fint med och det kändes fint när vi passerade. Jag vet hur bra Faks Kevin är och man känner sig aldrig säker när han är med, men det gick vägen, sade Leif Eriksson.
Camilla Sisu kunde överta ledningen av M.T.Joyce efter första sväng och var sedan ohotad.
– Vi fick bestämma lite idag och det var tacksamt, men hon kändes fin. Hon borde ha vunnit senast, men vi har haft lite problem med fodret och efter att vi bytte hö har alla hästarna känts bättre. Sedan hon fick helstängt huvudlag har hon travat, sade Hanna Olofsson.

Spets och slut

Highland Q.Sister visade mycket fin form när hon vann trots en resa i spåren både från början och till slut.
Tredjespår första 700 meterna och sedan backa sist. Hon var långt ut i sista sväng och det ska inte gå att vinna, men hon trivs på isen, sade Krister Söderholm.
Ängens Airman kom fram utvändigt ledaren inför slutvarvet och avgjorde säkert över upploppet.
– Det är en ganska stark häst och jag kunde gå fram utvändigt ledaren. Det var en trög och fin häst och trevlig att köra. Det var nog lite krafter kvar, sade Ove A Lindqvist.
Enklaste vägen brukar vara spets och den tog Sandra Eriksson och Make It Easy efter en smakstart från tillägg.

TORBJÖRN SUNDBERG

Lira nästa gång: Mind Magic hade krafter kvar.

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.