Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Så ordnade Viklund full pott med 10-oddsare

Foto: MIKAEL WIKNER/KANAL75
Malin Viklund ordnade full pott. Foto: MIKAEL WIKNER/KANAL75

Malin Viklund hade ett strålande fjolår, både sett till inkörda pengar och segrar, men 32-åringen vill gå vidare i karriären och skaffa sig ännu fler kunder inför det nya året. I söndags åkte hon till Östersund för en enda uppsittning och det blev också full pott med 10-oddsaren Mister Burman från Boden.

Publicerad:

Mister Burman fick ett fint lopp i andra par utvändigt och kunde sitta kvar till anfallssignalen kom 300 meter från mål. I sin lite sega stil sträckte han på sig över upploppet och plockade ner favoriten Laddy Laday till slut.
– Jag har kört honom förr och nu kunde vi bara sitta och finåka när han avgjorde lätt. Jag siktar på att köra lite mer i år och därför vill jag visa upp mig på lite andra banor så att jag kan utöka kundkretsen framöver, sade Malin Viklund.
Norske amatören Thomas Mjöen är egentligen ett proffs ut i fingerspetsarna och nu fick han revansch med Kashmir. Det såg ut att vara långt fram till bortflyende Björlifanner på slutrundan men det gick undan för norrmannen från kön och när det stod och vägde på upploppet försvarade sig Björlifanner med galopp.

"Väldigt lugnt"
Wilda Fille har hittat sin disciplin i monté. Seger även i sitt andra montéframträdande och Emilia Leo körde på säkerhet hela vägen när avslutade med en 1.26,5-runda till slut.
– Jag tog det väldigt lugnt så han fick trava in sig från början och det var bara på säkerhet till slut, intygade Leo.
Jazza Håleryd har jagat första segern hos Per Linderoth men nu var det dags sedan hon lämnat tredje par utvändigt 700 meter från mål. Ryckte undan i stor ledningen men det blev riktigt hårt på mållinjen sedan Thrilling hittat ut från rygg på ledaren till slut.
– Jag har varit besviken på henne att hon inte vunnit men idag bet det bra för henne men hon slappnar av när hon blir ensam och hon går inte för fulla spjäll ännu, sade Per Linderoth.

På målfotot
Jan-Olov Persson hade laddat ordentligt i kallblodsloppet till 800 000 kr och det blev Vestpol Gladiator och Ulf Eriksson som grejade vinsten efter en tids vila. Ulf drog till ledningen och där höll det hela vägen mot Lex Peidei.
– En otroligt snabb häst trots att han går med brodd. Moralen kan vara lite tveksam ibland men i dag svarade han när han fick häst på sig, sade Ulf.
Riktigt rafflande i avslutningen där Mikado Amok drog till ledningen efter ett halvvarv. Carlos Texi backades ner i ryggen men inpå upploppet uppenbarade sig luckan och mellan hästar stack hon nosen först av den kvartett som stred på målfotot.
– Jag kände mig tvungen att släppa spetsen och skulle egentligen aldrig ha fått någon luckan om inte den utanför mig brutit ut, sade en lycklig John Östman.

INGEMAR STERNER

LIRA NÄSTA GÅNG
Exil har en härlig vinterform. Galopperade ner sig som sista häst i första svängen och gjorde sedan ett strongt lopp i kölvattnet bakom vinnande Kashmir på slutrundan.

DAGENS VINNARE PÅ ÖSTERSUND
Min Lilla Kompis (e.Aldermarin) – Ida Olsson (Jan Halberg)
Royal Love (e.Love You) – Tomas B Nilsson
Smedsrud Lynet (e.Feseth Lynet) – Jomar Blekkan (Lars Johnsen)
Calibrate (e.Gigant Neo) – Henrik Svensson (Magnus O Jonsson)
Mister Burman (e.Revenue) – Malin Viklund (Lisa Wahlberg)
Kashmir (e.Moe Odin) – Thomas Mjöen
Our Soleado (e.Love You) – Robert Dunder
Wilda Fille (e.Bork Odin) – Emilia Leo (Jan-Olov Persson)
Jazza Håleryd (e.Scarlet Knight) – Per Linderoth
Vestpol Gladiator (e.Bork Odin) –Ulf Eriksson (Jan-Olov Persson)
Carlos Texi (e.Text Me) – John Östman (Anneli Öberg)

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.