Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sandra V Eriksson slog till med en dubbel

Foto: Sebastian Nyström
Sandra V Eriksson vid ett tidigare tillfälle, här med hästen Morgan Atlas. Foto: Sebastian Nyström

Sören Lennartson hade anmält tvååriga debutanten Enjoy’s Meredith och fyraårige Bear Briar till Boden. Sandra V Eriksson fick förtroendet att köra och hon satte dit båda.
– Jag har gått och varit kaxig sedan startlistorna kom och sagt att jag ska vinna två lopp, men det är en sak att säga det och en annan sak att göra det, sade Sandra V Eriksson efter dubbeln.

Publicerad:

Enjoy’s Meredith var sist i det lilla startfältet varvet kvar och fick följa med i ryggar i sista sväng. Över upploppet spurtade hon bäst och kunde avgöra säkert sista biten före Timetoleaveagain.
– Vi köpte henne på kriterieauktionen och hon har tränat jättefint. I kvalet gjorde hon det bra och allt har varit fint inför debuten. Jag ville inte förivra mig från början då jag vet att hon är speedig till slut. Redan 800 kvar ville hon gå, men jag ville vänta och då blev hon förbannad och blev entömd. I sista sväng och på upploppet hade jag fullt sjå att få ut henne och det blev en riktig brottningsmatch. När jag fick ut henne i fritt spår på upploppet kändes det säkert.

Sandra V Eriksson tog sin första seger i sjunde starten med Apple Action på hemmabanan Umåker i början av augusti.
– Det var mycket känslor då. Vi hade haft problem att hitta kusk och jag sade att då kör jag själv. När man kunde glida över mållinjen med Apple Action var det ett lyckorus och genom svängen efter mål var man stolt.  Det var ännu mera bubbel med Enjoy’s Meredith då man var med på auktion och har varit med hela vägen.

Bear Briar visade sig klart starkast i ett lopp över kort distans och vann enkelt med krafter kvar.
– Han har slagit i vagnen några gånger och vi har bytt vagnar. Han gick i jänkarvagn i värmningen som han slog i och galopperade två gånger och vi fick ragga ny vagn efter värmningen och det gick bra. Jag tog honom medvetet lugnt från start för att vara felfri och det kändes stabilt. När det avancerades bakifrån gick jag fram utvändigt ledaren varvet kvar.
– Det är en lat häst, men när jag ryckte tussarna halvvarvet kvar började han att lyssna. In på upploppet kändes det klart och jag hann tänka på att det blir en dubbel och göra segergest mot ägargänget före mål som hade varit nervösa efter värmningen.

Bear Briar är obesegrad felfri med tre segrar efter sex starter, men det verkar inte vara klart vem som kör nästa start.
– Diskussionerna pågår om det blir stor eller liten gul kusk som kör nästa gång, sade Sandra V Eriksson.

Vinnare på Bodentravet:
1.Enjoy’s Meredith (Enjoy Lavec) – Sandra V Eriksson – Sören Lennartson
1.Billy Caramell (Pilgrims Taj) – Mauri Jaara – Arto Laurukainen
1.She’s Racy (Racer Bourbon) – Sandra Eriksson – Jessica Erlandsson
1.Bear Briar (Rite On Line) – Sandra V Eriksson – Sören Lennartson
1.Willy Fog (Ever To Excel) – Kari Alapekkala – Kari Alapekkala
1.Mellby Dealer (Going Kronos) – Roger Nilsson – Roger Nilsson
1.Nordglimra (Järvsöviking) – Micael Melander – Sören Hedberg
1.Shakira Degli Dei (S.J.’s Photo) – Gunnel Fredriksson  – Gunnel Fredriksson
1.Torpa Nic (Frigg Mollyn) – Sandra Eriksson – Anders Hampusson
1.Queen Rick (Gentleman) – Jami Mikkonen – Jami Mikkonen

Noterat

Bodenlärlingen Sandra Eriksson var kvällens andra dubbelsegrare. She’s Racy kom fint till i tredje invändigt och kunde efter ett varv gå ut i andra utvändigt. När attacken kom på sista långsidan bet det bra och stoet övertog ledningen in i sista sväng och vann ohotad.
– Det är kul när man får sådant svar av hästen när man går ut i tredjespår. Hon var verkligen bra idag, sade Sandra Eriksson.

Torpa Nic tog första segern i Skellefteå för en dryg månad sedan och i åttonde starten blev det ny seger.
– Det blev hårdare än jag hade tänkt. Vi hade längt käkremmen lite för mycket och jag fick köra på säkerhet. Ledaren ryckte, men jag tänkte att upploppet är långt och vi tar dom, sade Sandra Eriksson.

Noterat

Willy Fog spurtade fint och tog fjärde årssegern med Kari Alapekkala. Femte segern för året tog Mellby Dealer som höll undan före Conrads Voldemort som kom fint tillbaka efter startgalopp.
– Han har haft form sedan förra hösten, men vi var med i V75 och körde bort poängen. Nu kan vi starta på och han trivs ju kallare det blir, sade Roger Nilsson.

Nordglimra fick attackera själv i sista sväng och vann lätt när Lovinna galopperade i striden.
– När man har bra att köra med är det enklare. Vi hade bra ryggar som matade fram eftersom och jag hade norsken kvar, men behövde inte använda den och hon har bara blivit bättre och bättre, sade Micael Melander.

Shakira Degli Dei fick fritt bakom ledaren Happy Hayley i sista sväng och kunde avgöra sista biten.
– Hon har haft toppform länge, men har suttit fast och haft allt otur man kan ha.  Taktiken var att komma till plankan så fort som möjligt och ta det som bjuds. Det blev perfekt idag, sade Gunnel Fredriksson.

Passas nästa gång: Conrads Voldemort var klart positiv efter startgalopp.

TORBJÖRN SUNDBERG

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.