Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sandra vann till Helens ära

Foto: Micke Gustavsson/Kanal75
Sandra Eriksson höll som favorit i Helen Ann Johansson Invatation. Foto: Micke Gustavsson/Kanal75

MANTORP. Helen Ann Johansson Invitation var kvällens rubriklopp och det blev den mest långväga gästen som tog hem loppet. Boden-licensierade Sandra Eriksson vann med Glenn Boko och dessutom i sitt första lopp i Mantorp.

Publicerad:

Sandra Eriksson tar för sig allt mer på landets travbanor och har till och med dubbla kuskchampionat på Skellefteå på meritlistan. Numera kan hon även lägga till en vinst i Mantorp på meritlistan och dessutom i prestigefyllda damloppet Helen Ann Johansson Invitation.

Sandra Eriksson fick chansen bakom Björn Goops Glenn Boko och förvaltade den väl. Ekipaget öppnade bra och fick överta ledningen av In Line Tooma utan strid. Sedan blev det lite stiltje i loppet fram till att Henriette Larsen provade attack i tredjespår med Sphinx d´Inverne från tredje par utvändigt in mot slutsvängen. Det ekipaget avslutade starkt till andraplatsen, men Glenn Boko stack undan behändigt och vann med god marginal utan att behöva brukas för fullt.

– Min plan på förhand var att ladda för ledningen och när vi kom dit kunde vi bestämma tempot en bit. Sedan svarade han väldigt bra när han fick löpa ut över upploppet och vann enkelt. Kul att få vinna ett fint lopp på en ny bana och att få chansen på en så fin häst, sade Sandra Eriksson.

Det var den tredje upplagan av Helen Ann Johansson Invitation och värdinnan gladde sig åt att få se så många bra kuskar på plats.

– Det är jätteskoj att se de flesta av landets bästa kvinnliga kuskar på plats. Flera av dem har potential att etablera sig eliten om de får chansen på fina uppsittningar, sade Helen Ann Johansson.

Värt att notera i övrigt:

Försöket till Sikta mot Sjärnorna bjöd på en fin duell på slutrundan mellan ledande Casterly Rock och utvändige Dream Night Palema. Den förstnämnde sträckte på sig och vann knappt men säkert för Jorma Kontio.

Sir Henry P.Hill gjorde andra starten i Jörgen Westholms regi och var mogen för seger. Oskar J Andersson valde att köra fram utvändigt om ledaren och utnyttjade hästens fina styrka. Gustavo Boko utmanade till slut, men kom aldrig förbi.

– Han har problem med aktionen, men är stark och kan bli riktigt bra på sikt, sade Oskar J Andersson.

Pastore Bob gick ner i klass efter att ha varit ute i derbykval senast. Efter attack i tredjespår varvet från mål höll han undan knappt men säkert för Claes Svensson.

Mariah´s Baby K.V. svarade för en stark debut i tvååringsloppet. Hon satt i tredje par utvändigt, men svepte hela fältet till slut för Stefan Söderkvist.

MAGNUS STRÖMSTEN

Kvällens fyrbenta profil:

Sir Henry P.Hill (6) höll ordning på benen hela vägen och vann på ett övertygande vis på en bra tid för klassen.

Kvällens tvåbenta profil:

Claes Svensson tog hand om båda loppen på Dagens Dubbel via rejäla avslutningar med fina hästar.

Lira nästa gång:

Tentacles (7) höll bra som trea från ledningen i första starten på två år och ska passas framöver.

Citatet:

"Han verkar gilla 2640 meter så vi får fortsätta med det",

sade Jennifer Tillman efter att Global Trader spräckt nollan i segerkolumnen i tolfte starten.

Kvällens vinnare:

Lopp 1: Mariah´s Baby K.V. (e.S.J´s Photo) Stefan Söderkvist (Teijo Ahola)

Lopp 2: Leader Brodde (e.Infinitif) Mattias Djuse

Lopp 3: Lost My Choo (e.Yankee Glide) Jorma Kontio (Anders Hultgren)

Lopp 4: Glenn Boko (e.Cantab Hall) Sandra Eriksson (Björn Goop)

Lopp 5: Casterly Rock (e.Love You) Jorma Kontio (Tomas Malmqvist)

Lopp 6: Sir Henry P.Hill (e.Juliano Star)

Lopp 7: Global Trader (e.Prodigious) Jennifer Tillman (Henrik Larsson)

Lopp 8: Whisky Akema (e.Symphonic Hanover) Claes Svensson

Lopp 9: Pastore Bob (e.From Abobe) Claes Svensson (Stefan P Pettersson)

Lopp 10: A.Hannibal (e.Skogans Orlov) Åke Lindblom

Lopp 11: Lady Nadine (e.Prodigious) Wilhelm Paal

 

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.