Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Seger för Joakim Reisers löfte – trots tung resa

Lite i skuggan av Åbys stortrav kördes nio lopp på Romme. Sportsligt förtjänar Joakim Reisers Klack Tekla ett extra omnämnande.
– Stallets hästar tränar jättebra, men tävlar ännu bättre, sade Joakim Reiser.

Publicerad:

Tung resa mestadels i tredjespår var inget som hindrade fyraåriga Klack Tekla från att vinna sitt livs tredje lopp. Segertiden blev 1.29,7a/2.140 meter. 
– Jag satt mest och körde mot hästen i vinnarhålet och det var skoj att det gick vägen. Klack Tekla var lite lugnare i dag än tidigare och det var lyckosamt. På det hela taget får man säga att kusken var dålig, men hästen var grym, sade Joakim Reiser.

Färjestadsamatören Petra Edqvist har svarat för ett gediget arbete med sexåriga Drömsaga som tillsammans med Angelica Holm utklassade sina motståndare. Efter en säker start tog Angelica Holm sikte mot täten och redan innan första kurvan återfanns ekipaget i spets. Första varvet passerade Drömsaga på 1.33,5 och via en avslutande 1.31,5-rundan travade stoet undan till överlägsen vinst på 1.31,6/2.140 meter.
– Hästen har startat lite tätt på sistone och med tanke på att hon galopperade i värmningen ville jag köra på säkerhet och inte bjuda in till någon speedkörning. Drömsaga blev ensam och jag fick prata lite med hästen för att hålla henne motiverad. Jag har inte kört kallblod på länge och det var faktiskt extra skönt att få vinna med Petra Edqvists häst, sade Angelica Holm.

Daniel Redén-tränade Son Of God vann i ohotad stil på 1.15,6/2.160 meter efter ett offensivt upplägg signerat Daniel Olsson.
– Jag visste att jag hade en jättebra häst även om femtespår inte är något man önskar. Hur som helst är hästen klok och han klev iväg bra efter tio-femton meter och när vi kunde hålla ut springspårshästarna var det bara att köra framåt. Sedan fick vi bestämma och Son Of God vann enkelt med krafter kvar. Hästen har en hel del inombords. Samtidigt finns det lite att fila på aktionsmässigt, sade Daniel Olsson. 

Vann i comebacken

Kapable Ural svarade för en mersmakande comeback efter nästan sex månaders tävlingsfrånvaro och vann i tilltalande stil från ledningen på 1.13,1/1 640 meter. Hästen tränas av Rommeamatören Susanne Richter. I sulkyn satt Tomas Pettersson.
– Hästen tog riktigt långa kliv och var rejäl på alla sätt och vis, sade Tomas Pettersson och Susanne Richter fortsatte:
– Ural är väldigt fin även om han är lite mer flegmatisk än man kan tro. Vi har lika höga förväntningar på Ural som på M.T.Joinville.

Årjängamatören Tim Nagel placerade Avenir d'Inverne i front efter 600 meter och från den positionen sågs femåringen aldrig i förlustfara. Segertiden blev 1.17,4a/2.140 meter. 
– Avenir d'Inverne har kapacitet, men har tagit tid på sig. Hästen är lite flegmatisk och i sista kurvan var jag i valet och kvalet om vi skulle rycka eller inte, sade Tim Nagel. 

”Ska kunna klättra i klasserna”

Emilia Leo red förtjänstfullt Mattias Djuse-tränade Global Tattoo till säker seger på 1.18,1/2 140 meter.
– Global Tattoo svarade väldigt bra när jag ryckte tussarna och vann väldigt enkelt. Hästen har väldigt lite pengar på sig och det känns som han ska kunna klättra lite i klasserna framöver, sade Emilia Leo. 

Johan Brandel gjorde inga misstag bakom M.T.Likeable som vann från ledningen på 1.15,7a/2 140 meter.
– Hästen värmde bra och idag ville jag prova i ledningen, sade Johan Brandel.

Lira nästa gång: My Grace (5) stred berömvärt till ett tredjepris efter resa mestadels utvändigt ledaren. 

Dagens vinnare på Romme:
Lopp 1. Avenir d'Inverne (e. Andover Andover) – Tim Nagel (Rolf Nagel) 
Lopp 2. Drömsaga (e. Järvsöfaks) – Angelica Holm (Petra Edqvist)
Lopp 3. Castor Brick (e. Make It Happen) – Peter Eriksson (Peter Eriksson)
Lopp 4. Son Of God (e. Pastor Stephen) – Daniel Olsson (Daniel Redén)
Lopp 5. Lamona Håleryd (e. Maharajah) – Rikard N Skoglund (Hans R Strömberg)
Lopp 6. Klack Tekla (e. Tekno Odin) – Joakim Reiser (Joakim Reiser) 
Lopp 7. Global Tattoo (e. Rite On Line) – Emilia Leo (Mattias Djuse)
Lopp 8. M.T.Likeable (e. Ken Warkentin) – Johan Brandel (Börje Brandel)
Lopp 9. Ural (e. Jaded) – Tomas Pettersson (Susanne Richter) 

MATTIAS BÄCK

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.