Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Segerraden fortsätter för Djuses treåring

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Mattias Djuse körde Zolly till årets tredje raka seger. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Mattias Djuses treåriga sto Zolly är obesegrad i år och passerade på Solvalla i går en halv miljon kronor i insprungna pengar.

Publicerad:

Zolly (e. Zola Boko) kom till start i Vårfavoriten för ston (V64-3) med två raka vinster bakom sig under 2019, bland annat då i ett Margareta-lopp. Den här gången hade hon i ett sexhästarsfält inga som helst problem att från andra par utvändigt finåka till tredje raka. Förstapriset var 100.000 kronor.
– Jag trodde det skulle bli svårare än så här att vinna eftersom tempot var så lågt där framme. Men Zolly avgjorde bara på några steg, konstaterade Mattias Djuse, som förstås har höga mål för den här treåriga damen.
– Vi hoppas att hon ska kunna kvala in till Oaks senare under det här året. Hästen är allround och fungerar från alla positioner.

En treåring med ännu mera pengar på sig är Svante Båths Svampenvinnare Global Adventure (e. S.J.'s Caviar). Han följde upp den enkla årsdebutsegern på Bergsåker med att vinna Vårfavoriten (V64-1) på behagligt sätt från ledningen. Detta efter att Erik Adielsson fått bestämma efter långsamma 1.17,5 första varvet.
– Det blir lätt så här när en stor favorit kommer till spets. Jag hade dock 1.10 sista 500 och den här hästen har vunnit de flesta lopp på enkelt sätt, kommenterade Erik.
Det här var sjunde segern i åttonde starten för Global Adventure. Enda plumpen hittills kom i finalen av Svensk Uppfödningslöpning förra året. Hästen tjänade 200.000 kronor den här gången och passerade därmed en miljon totalt.

Markus B Svedberg fick luckan från vinnarhålet i V64-4 med egentränade Eskimo Brother (e. Jaded) och kunde fånga in ledande Rocky Tilly kort före linjen.
– Hästen har tvekat lite till slut emellanåt tidigare på grund av sina hjärtbekymmer. Men i dag var det inga problem med den saken när vi väl fick luckan. Jag var dock länge rädd för att vi skulle bli insydda hela vägen, sade Svedberg.

Timo Nurmos-tränade fyraåringen Dallas Brick (e. Make It Happen) imponerade för Jorma Kontio från ledningen i V64-5. Alessandro Gocciadoro gjorde vad han kunde på utsidan med treårige Archidamia, men kunde aldrig gå i riktig närkamp. Segertiden skrevs till 1.12,2a/1640 meter.

Gocciadoro fick revansch direkt i V64-6. Här tryckte han sig till spets i en 1.08,4-öppning första 500 bakom fyraårige Zanzibar Wise As (e. Muscle Massive). När Bear Victory galopperade på upploppet blev det väldigt enkelt på 1.13,6a/2140 meter. Italienaren segrade även i ett treåringslopp utanför V64-ramen med stoet Asia (e. Muscle Hill) från ledningen.

Daniel Redén lämnar sällan en bana segerlös som tränare numera och fick sin vinst med Kiss Of Judas (e. Pastor Stephen) från spets i V64-2. Här är det mycket passgång i stammen på modersidan.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.