Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Segerryck av Jorma Kontio?

Foto: Maria Holmén/Jeannie Karlsson/TR Bild
Jorma Kontio drygade ut ledningen i Solvallas kuskliga. Foto: Maria Holmén/Jeannie Karlsson/TR Bild

Åtta uppsittningar gav sju pallplatser. Jorma Kontio hade en stor tisdagskväll på Solvalla – och drygade ut sin ledning i kampen om banans kuskchampionat.

Publicerad:

Värste konkurrenten Örjan Kihlström var avstängd på tisdagen och i hans frånvaro passade Jorma Kontio på att rycka i toppen. Inför tävlingarna skilde fyra segrar till finländarens favör, efter dem är ställningen nu 90–83 med fyra tävlingsdagar kvar att köra.

Kontio vann nämligen med Deede Star (e. Juliano Star), S.G.Charpentier (e. Chocolatier) och Man at Work (e. Ken Warkentin). Samtliga segrade från ledningen och har dessutom gemensamt att de tränas av Timo Nurmos. Både Deedee Star och S.G.Charpentier var odiskutabla vinnare, men Man at Work ut mest i trion.

Amatörseger i kvällens största lopp

Heavy Sounds lillebror bollade med V75-meriterade motståndare och vann på 1.13,5 över full väg – många, många längder före tvåan i mål. Segern var femåringens andra i Timo Nurmos regi och Jorma Kontio var belåten i vinnarcirkeln.
– Hästen var fin i dag och hade mycket krafter kvar, sade Kontio som förutom de tre segrarna även noterades för två andra- och två tredjeplatser under kvällen.

I kvällens högst doterade lopp, Mälardalscupens final för fyraåriga ston, fick han dock ge sig kort före mål. Kontios Bella M.J. ledde vid upploppets början, men utvändiga Lullaby S.I.R. (e. Order by Fax) svarade för en mycket tapper insats och vann från dödens på 1.14,6. Lullaby S.I.R. tränas av Färjestadsamatören Anna Björlin och kördes till seger av Oskar J Andersson. Förstapriset var 100.000 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.