Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Showtime från dödens

Westerholms V75-häst glänste på lunchen.

Publicerad:

RÄTTVIK. Tisdagens lunchtävlingar i Rättvik genomfördes i strålande sol. På det sportsliga planet glänste V75-meriterade It’ Showtime Zaz (e. Maharajah) mest.
– Jag har fått bra utbildning och både jag och mina anställda försöker ge hästarna så mycket kärlek som möjligt, sade segerkusken Nicklas Westerholm.

Nicklas Westerholm presenterade It’s Showtime Zaz i bländande författning och trots kraftödande resa utvändigt anförande Sandrngham Hanover i tufft tempo var It’s Showtime Zaz bara bäst.
Segertiden blev 1.14,7/2 140 meter.
– Hästen blir bara finare och finare och även om han inte var på topp trodde jag på förhand på en fininsats, sade Nicklas Westerholm och fortsatte:
– It’s Showtime Zaz har fått flera tuffa comebacklopp tidigare och självklart var målsättningen att han skulle komma hem enklare än det blev. Hur som helst verkade det vara flera väl förberedda konkurrenter och det var bara att gilla läget. Går allt enligt planerna väntar V75-start i Örebro om drygt två veckor.

Westerholm skördade även framgångar med egentränade Tornado Gel (e. Orlando Vici) som vann ett långlopp på 1.17,8a/2 640 meter från ledningen utan att vara som bäst och Henrik Larsson-tränade In Line Tooma (e. Rite On Line), vilken spårade ett sprinterlopp från start till mål.
– Hästen i spets blev lite het och jag trodde nog att det skull bli längre körning än det blev.

Dessbättre löste det sig efter några hundra meter. Tornado Gel hade några år på nacken när han kom till mig. Dessutom hade han inte särskilt mycket pengar på kontot och det var svårt att sia om framtiden. Idag kunde man skönja lite av hästens tidigare problem Samtidigt visade Tornado Gel lite av sitt fina hjärta och sitt härliga löphuvud, sade Nicklas Westerholm.

Henrik Kulblik gjorde inte resan förgäves med karismatiske Finnskog Nox (e. Dotterud Teddy) som vann i fin stil på 1.30,0/2 160 meter efter att ha placerats i front på första bortre långsidan.
– Finnskog Nox kränger lite när han får trava i andraspår och givetvis var det gynnsamt att vi lyckades ta oss till spets tidigt. Vi blev rejält utmanade över upploppet, men hästen svarade bra när jag visade honom körspöet, sade Henrik Kulblik.

Leif Witasp serverade egentränade Yvaine Gene (e. Zola Boko) resa i andra ytter och sexåringen tackade genom att långspurta till sitt livs första vinst närmast före gott avslutande Keepondoinit.
Segertiden blev 1.16,4/1 640 meter.
– Hästen har tidigare haft en hel del problem, men i min regi har hon gjort fyra rätt bra lopp och hon blir bättre och bättre. Tanken var att vi skulle köra till ledningen, men det gick inte alls.
Yvaine Gene har skött vinterträningen bra och idag var det läge att rycka skorna, något som slog väl ut och hon kändes som en helt ny häst, sade Leif Witasp.

Lira nästa gång: Keepondoinit visade intakt form som tvåa efter att levererat en stark långspurt från köposition.

Dagens vinnare på Siljanstravet
Lopp 1. Valzer Jet (e. Pine Chip) – Tomas Pettersson (Olle Alsén)
Lopp 2. Yvaine Gene (e. Zola Boko) – Leif Witasp (Leif Witasp)
Lopp 3. Tornado Gel (e. Orlando Vici) – Nicklas Westerholm (Nicklas Westerholm)
Lopp 4. Finnskog Nox (e. Dotterud Teddy) – Henrik Kulblik (Henrik Kulblik)
Lopp 5. It’s Showtime Zaz (e. Maharajah) – Nicklas Westerholm (Nicklas Westerholm)
Lopp 6. Trönö Odin (e. Moe Odin) – Peter Eriksson (Tage Bergman)
Lopp 7. In Line Tooma (e. Rite On Line) – Nicklas Westerholm (Henrik Larsson)
Lopp 8. Puketorps Ikaruz (e. Caramba Hall) – Klaus Kern (Klaus Kern)

MATTIAS BÄCK

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.