Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Siffrorna uppåt för Holm och Skoglund

Foto: Maria Holmén
Caroline Holm. Foto: Maria Holmén

Fjolårssiffrorna ryker all världens väg både för Caroline Holm som tränar Järvsö Irene och Rikard N Skoglund som var lånekusk.

Publicerad:

Järvsö Irene avancerades framåt redan efter ett knappt halvvarv och kunde överta ledningen av Lillvilja in i andra kurvan. Varvet kvar tryckte Spang Celin på utvändigt ledaren och kunde överta ledningen in på sista långsidan. Harnsta Tula utmanade på utsidan och bakom tätparet kunde Järvsö Irene komma tillbaka och attackera in på upploppet och säkert avgöra till seger.
– Det är en fin häst som är stark och rejäl. Jag blev lite överrumplad i näst sista sväng och tappade ledningen, men vi kom tillbaka och avgjorde ganska säkert trots att hon hängde lite högertöm och jag hade svårt att få ut henne. Jag var mest rädd för Harnsta Tula som höll storstilat och höll till 50 kvar. Jag har krossat mina egna siffror från ifjol, sade Rikard N Skoglund efter 47:e årssegern. 

Järvsö Irene tog sin första seger på Umåker för ett år sedan när hon vann på vinterbana med Jan Norberg. 
– Förra året var en chansning. Jag hade två hästar med och Järvsömona fungerade inte på isen och Järvsö Irene fungerade bra och vann. Jag fick in Järvsö Irene som ettåring från Jan-Olov Persson och sålde ut hästen i andelar och det var många nya hästägare. Hon har varit med i i Derbystoet i Sverige och Norge och finalen i Sleipner Cup och i Hambostinta. Hon var bra idag. Hon är inte speedig och blev överrumplad och jag blev orolig, men hon kom starkt tillbaka, sade Caroline Holm. 

Segern på Umåker var femte segern i karriären och blir säsongsfinal för dottern till Lome Kongen. 
– Jag trodde att loppet i Bollnäs var hennes sista, men hon var så bra där att hon fick starta på Umåker. Nu har hon inga lopp och hon får gå till veterinären på måndag och sedan väntar vinterträning.

Caroline Holm tror att vinterträningen fram till att femåringssäsongen börjar komma att göra gott. 
– Det hände mycket under förra vinterträningen och hon blev som en annan häst. Järvsö Irene har lång rygg och simträningen har hjälpt henne mycket och jag hyr in mig på ett poolhus där hästarna kan simma kontinuerligt. Järvsö Irene är bättre i längre lopp, men jag hoppas att hon ska bli speedigare och hon får inte bara starta i stolopp nästa år utan det blir säkert en del vanliga lopp. 

På Caroline Holms träningslista finns tre miljonärer som har provat på Hagmyrentränarens koncept. 
– De flesta hästar är bra simmare.  Som mest simmar dom i 30 minuter med fem intervaller i sex minuter med två minuters vila. Nimbus C.D. går simträning och tryckvagn. Only One Winner har kommit längre och travar och går snart tillbaka till sin tränare. Ready For More har kommit igång och gjort en start. Han fick problem med blodvärdena efter den starten, men känns fin nu och är på gång. En gång per vecka simmar han och går dressyr.

Caroline Holm har i stort sett dubblat fjolårets inkörda kronor till stallet och Rikard N Skoglund slår också nya rekord. 
– Jag gör en rejäl satsning i år och är nöjd med att slå fjolårets siffror. Jag har satt 50 segrar som mål i år och det kan gå. Antalet segrar är all-time-high och det gäller också pengarna jag kört in under året, sade Rikard N Skoglund.  

Alla vinnare denna tävlingsdag:
Lopp 1: Järvsö Irene (Lome Kongen)  – Rikard N Skoglund – Caroline Holm   
Lopp 2: Sahara Hotlady (Diesel Don) – John Östman – Aleksi Kytölä 
Lopp 3: Tigerfeet Dynamite (Quaker Jet) – Jan Norberg – Anders Lundqvist
Lopp 4: Albiorix (Triton Sund) – Ove A Lindqvist – Martin Westerlund 
Lopp 5: Amigo Brick (Make It Happen) – Malin Viklund – Helena Granholm  
Lopp 6: Varg Stjern (Voje Faks) – Henrik Svensson – Henrik Svensson
Lopp 7: Oleander Face (Igor November) – Malin Viklund – Annbritt Johansson 
Lopp 8: Storspjuver (Tekno Odin) – Jens Eriksson – Jens Eriksson 
Lopp 9: Our Soleado (Love You) – Robert Dunder – Robert Dunder  

Noterat:
Jan Norberg ledde kuskligan med fyra segrar före Ove A Lindqvist och båda kuskarna vann varsitt lopp. Tigerfeet Dynamite kördes till ledningen ur första sväng och vann ohotad före Doitlikeaman. 
– Det var länge sedan jag körde honom, men idag var han in bra form, sade Jan Norberg.  

Albiorix kunde överta ledningen efter cirka ett halvvarv och höll knappt undan för Dusktodawn Sisu. 
– Han är flegmatisk och jag tror att han är bättre bakifrån, sade Ove A Lindqvist. 

John Östman som är trea i kuskligan vann med Aleksi Kytölä-tränade Sahara Hotlady
– Hon har gjort det bra varje gång. Idag trivdes hon jättefint på isen och jag gick ut och markerade min position och körde sedan till på sista långsidan. Hon var bättre än väntat och vann med tussarna kvar, sade John Östman.   

Noterat:
Amigo Brick
fick ett invändigt lopp fram till sista sväng och kunde över upploppet avsluta till seger. 
– Han har riktigt bra form, men måste köras på chans, sade Malin Viklund. 

Oleander Face fick ett fint lopp av Malin Viklund och spurtade över upploppet förbi ledaren Gilmour. Storspjuver spurtade bäst och kunde över upploppet avgöra till seger från dubbla tillägg. 
– Han brukar tappa massor från start och vi testade helstängt huvudlag idag och så bra har han inte öppnat. Han gör ett bra slutvarv och vi siktar mot fyraåringsloppen nästa säsong, sade Jens Eriksson.

Treårige Our Soleado gjorde en fin debut när han vann med sin tränare Robert Dunder. 
– Han var startklar i princip för ett år sedan, men det har varit mycket problem. Han måste hålla ihop, det är prio ett, då tror jag att han tjänar fina pengar, sade Robert Dunder.   

Lira nästa gång:
Dusktodawn Sisu avslutade snabbt när luckan kom. 

– Torbjörn Sundberg

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.