Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Siktar mot Frankrike

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Pampalo visar toppform och siktas nu kanske mot Frankrike. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Pampalo är inne i en mycket fin period nu.
– Jag är mycket nöjd. Vi kanske testar i Frankrike nästa gång, säger Björn Goop.

Publicerad:

I förra starten vann Pampalo med pappa Olle i sulkyn på 1.12,2 efter riktigt snabba sista 500. På Åby sänkte hästen till 1.11,2 för Björn i sin andra raka seger. Från tredje utvändigt kördes han till på sista långsidan. Han sänkte ledaren Una Blessed med en härlig långspurt och det blev nytt rekord på kuppen. Den friska satsningen på Frankrike verkar gott förankrad i hur hästens formstatus är just nu. Pampalo har nu vunnit två sprinterlopp i rad men är ännu bättre på mera fullvuxen distans, då han egentligen inte är speciellt snabb från början. Styrkan kommer säkert bra till pass på de franska banorna.

Malfoy vann efter att ha varit anonym i femte invändigt länge i loppet. På sista långsidan kom han ut i slagläge och gick riktigt fort i spurten och hann fram.
– Min tanke var att köra ett försiktigt lopp med honom efter paus. Han tog i ordentligt i spurten och avslutningen var riktigt positiv. Det är en bra häst om vi får ordning på honom ordentligt. Detta var ett steg i rätt riktning, säger Johan Untersteiner.
Nu avslutade Malfoy vassa 1.11,5 sista varvet och ännu snabbare sista 600 (1.10), så prestationen inger förhoppningar att han duger en bra bit. Detta var fjärde segern på blott nio starter, så segerprocenten är fin. Hans helbror G.H.Nemo tjänade 3,2 miljoner kronor och tog 18 segrar på 57 starter och Malfoy är också på väg uppåt.

Spring Alone fortsatte på linjen framgångsrikt syskon. Har var det en syster till mångmiljonären Spring Erom som vann.
– Jag har vunnit lopp åt ägarna varje år sedan 2004 fick jag veta idag. En kul notis och det får vi alla vara nöjda med att det gått så bra i vårt samarbete, avslutade Björn Goop.

Sedan stängde Björn Goop dagen med spelfavoriten Grand Illusion. I första starten för Björn blev det seger från svårt läge, men hästen var ändå bäst på nya rekordet 1.15,3/2160 och fortsättning kommer säkert att följa för han också.

Lira nästa gång: Viggo Laday (lopp 2) försökte följa Pampalo sista 700 men lyckades inte riktigt, men en andra plats på nya rekordet 1.11,5a visar på prima dagsform.

Alla vinnarna på Åby:

Lopp 1. Hubba Go Alone (Donato Hanover) – Johan Untersteiner (Johan
Untersteiner).
Lopp 2. Com Tuff (R.C.Royalty) - Peter Untersteiner (Peter Untersteiner).
Lopp 3. Pampalo (Password) – Björn Goop (Björn Goop).
Lopp 4. Zima Axe (Love You) – Carl Johan Jepson (Jerry Riordan).
Lopp 5. Galvani Boko (Eilean Donon) – Peter Zadel (Peter Untersteiner).
Lopp 6. Malfoy (Scandal Knight) – Johan Untersteiner (Johan Untersteiner).
Lopp 7. Cobbys Olifant (Orlando Vici) – Thomas Uhrberg (Thomas Uhrberg).
Lopp 8. Spring Alone (Home Alone) - Björn Goop (Nils Göran Nilsson)a
Lopp 9. Grand Illusion (Andover Hall) - Björn Goop (Björn Goop).

 

SÖREN ENGLUND

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.