Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sjöström och Wiman hade show

Foto: ALN
Fourteenosix segrade tillsammans med Johan Wiman. Foto: ALN

Claes Sjöström och Johan Wiman blev de stora namnen på Visbytravet denna lunch. När krutröken lagt sig hade de tagit hem tre lopp vardera.
– Jag är supernöjd, sade Claes Sjöström.

Publicerad:

Johan Wiman rivstartade säsongen på Visbytravet genom att ta en trippel när banan hade premiär den 22 april. På årets andra tävlingsdag var det dags igen. Johan Wiman tog ett äkta hattrick när han satte dit den egentränade duon Ballerine de Fer (e. Zola Boko) och Sundbo Rindi (e. Zola Boko). Två förstaplatser han sedan följde upp med att vinna med Susanna Olins Fourteenosix (e. Quevert). Ballerine de Fer satte mestadels i dödens, men hade trots det styrkan nog att koppla grepp om händelserna när det skulle avgöras. Löftet Sundbo Rindi ordnade andra raka från spets och Fourteenosix kunde enkelt avgöra efter en fin resa i tredje invändigt.
– Det rullar på bra och det är bara att njuta så länge det håller i sig. Det blev väldigt enkelt för Sundbo Rindi som kom i mål med krafter kvar. Fourteenosix såg ut att trivas med ett lopp i ryggar och stack bara förbi dem på upploppet, sade Johan Wiman.

Claes Sjöström besökte Visbytravet för första gången i år och kunde kvittera ut en trippel. Han inledde med tävlingsdagen med Lars Johansson-tränade Go D.Nikita (e. Glen Kronos) som avslutade snabbast. Sjöström fick sedan chansen bakom Henrik Hoffmans löfte Mistelns Napoleon (e. Judge Joe) som ledde hela vägen på 1.18,3a/2.120 meter i karriärens första start. Solvallatränaren avslutade sedan med att vinna med Göran Hedrén-tränade Star Commander (e. Juliano Star) efter en fin resa i tredje ytter. Star Commander tog upp jakten på undflyende Enjoy's Topnotch i sista sväng och han dit precis på linjen.
– Vi hann fram i precis sista stegen och det var skönt. Jag kände hundra meter från mål att chansen fortfarande fanns. Hästen är lite bökig i startögonblicket, men sedan blev resan perfekt. Jag är supernöjd med dagen, sade Claes Sjöström. 

Henrik Hoffman tog dubbla tränarsegrar denna tisdag. Förutom med tidigare nämnda Mistelns Napoleon segrade också Erik Lindegren med Hoffmans Lady Youline (e. Fast Photo) som tog andra raka trots tuff resa. 
– Hon kändes aldrig som en vinnare förrän det var hundra meter kvar. Hästen är lite stänkrädd och sprang på halvfart, men hon tog tag i grejerna sista biten visade prov på fint löphuvud, sade Erik Lindegren.

Stall Arvingarnas Dino Dollar (e. Celebrity Secret) fick en tuff resa i dödens, men hade trots det kunnandet att koppla grepp i en tät slutstrid. Den V75-meriterade hästen kom i mål på 1.16,1/2.140 meter.
– Han har mött hårda hästar hela vintern, men gjort det bra varje gång. Jag tycker att det är en väldigt fin häst och vi får se vad nästa uppgift blir, sade Jan-Åke Hoas som både tränar och körde hästen till seger.

Seger blev det också för Greger Fajersson med sin egentränade Jack Nalan (e. Exploit Caf). Den sexårige valacken avlade sin maiden i den 21:a starten efter att ha varit nosen före Minnestads Calais i mål.
– Det har strulat mycket och det var precis att det höll hela vägen idag också. Jag blev lite orolig, men vi höll undan med en nos, sade Greger Fajersson.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.